Antena 3 CNN Actualitate Raluca Turcan, anunț de ultimă oră: Care este principala sursă de infectare cu coronavirus în România

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră: Care este principala sursă de infectare cu coronavirus în România

Raluca Turcan a afirmat, luni seară, că principalele surse de infectare cu SARS-CoV-2 au fost evenimentele private. Potrivit vicepremierului, acesta a fost principalul motiv pentru care acestea au fost interzise în zonele unde rata de incidenţă a depăşit 3 la mia de locuitori.

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră: Care este principala sursă de infectare cu coronavirus în România
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    26 Oct 2020   •   23:15

"Sănătatea publică e prioritate 0. (...) Am închis şcolile unde incidenţa este peste 3 la mia de locuitori. N-am mai permis evenimentele private, care au fost pe toate analizele noastre principala sursă de infectare şi de extindere a infecţie. În localităţile cu incidenţa peste 3 la mia de locuitori s-au închis teatrele, cinematografele, avem măsuri de restricţie privind purtarea măştii. Şi poliţia îşi face datoria", a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan despre închiderea mall-urilor şi carantinarea de noapte

"Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune ce mai facem.

Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Mai avem şapte zile. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor.", a mai spus Raluca Turcan.

Ludovic Orban, despre un lockdown total în România

Ludovic Orban a declarat, luni seară, în cadrul vizitei oficiale făcute la Paris, că nu se discută despre posibilitatea de a izola populația la domiciliu, precum în timpul stării de urgență. Premierul afirmă că în acest moment obiectivul Guvernului este să nu fie afectată economia.

“Nu avem în discuții o astfel de eventualitate în momentul de față. Noi am adoptat un set de măsuri care țin cont de modul de transmitere a virusului și așteptăm să vedem eficiența acestor măsuri. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulți români respectă regulile de protecție sanitară, cu atât viața poate fi mai normală.

Și obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcționarea economiei, să luăm cât mai puține măsuri de restricționare și ne dorim ca oamenii să aibă o viață cât mai aproape de normal. Dar, repet, cu condiția respectării normelor de protecție a sănătății, care sunt simple, nu sunt complicate; portul măștii, igiena sanitără, păstrarea unei distanțe fizice de protecție sanitară, evitarea atingerii unor obiecte pe care le ating alții și dezinfectarea mâinilor după atingerea unor astfel de obiecte.

Lucrurile nu sunt foarte complicate, dacă oamenii respectă regulile riscul de transmitere se diminuează drastic și nu este nevoie să luăm alte măsuri de restricție”, a afirmat Orban.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan PNL COVID-19
Parteneri
"Tată, unde ai plecat?" | Oamenii se zguduie de plâns peste ruinele care le-au îngropat familiile
x close