Antena 3 CNN Actualitate Rămăşiţele lui Dumitru Tinu au fost reînhumate

Rămăşiţele lui Dumitru Tinu au fost reînhumate

Rămăşiţele lui Dumitru Tinu au fost reînhumate
20 Noi 2007   •   07:03

Rămăşiţele fostului director al cotidianului Adevărul au fost reînhumate luni noapte. Legiştii au vrut să mai facă o expertiză în cazul Dumitru Tinu, aşa că osemintele au fost deshumate şi duse la Institutul Medico Legale din Bucureşti. Ordonanţa de deshumare a fost emisă de Parchetul Prahova, ca urmare a unei cereri venite din partea lui Andrei Iucinu, fiul nelegitim al ziaristului, care a pus la îndoială concluziile primei anchete potrivit cărora ziaristul a murit în urma unui accident rutier. Dumitru Tinu şi-a pierdut viaţa în urmă cu aproape cinci ani. Rezultatele noii expertize vor fi date publiciităţii peste câteva zile.

 
Deshumarea a început luni la ora 7.15, la Cimitirul din Breaza, acolo unde este înmormântat fostul director al ziarului Adevărul. Deşi Andrei Iucinu a fost prezent, împreună cu mama lui, avocatul familiei Tinu şi procurorul au cerut forţelor de ordine ca Andrei şi mama sa să nu se apropie de mormânt.

Oficialii de la IML şi procurorul care conduce ancheta nu au dat prea multe amănunte. Fiul lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, a spus că are încredere că actualele investigaţii vor fi făcute cu profesionalism şi nu în pripă, ca în urmă cu cinci ani. Iucinu susţine, până la proba contrarie, că tatăl său a fost ucis şi apreciază că încuviinţarea deshumării dovedeşte că şi procurorii se îndoiesc că Dumitru Tinu ar fi murit în accident.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close