Antena 3 CNN Actualitate Raport de evaluare: Calitatea serviciilor din sistemul feroviar este critică

Raport de evaluare: Calitatea serviciilor din sistemul feroviar este critică

Raport de evaluare: Calitatea serviciilor din sistemul feroviar este critică
04 Iul 2008   •   09:46

Se ştie că sistemul feroviar este în situaţie critică. Infrastructura învechită pune în pericol vieţile călătorilor. În plus, este vorba şi de lipsa unei acţiuni din partea managementului CFR. Toate acestea sunt cuprinse într-un raport de evaluare realizat de companiile de audit şi consultanţă împreună cu Cancelaria Primului Ministru.
Conducerile companiilor din sistemul feroviar nu au sisteme eficiente de management, iar calitatea serviciilor este critică, din cauza infrastructurii învechite, se arată în raportul companiilor de audit şi consultanţă. Anul trecut, finanţarea totală a statului pentru sistemul feroviar s-a ridicat la circa 578 milioane de euro din care 270 milioane de euro au constituit subvenţii directe pentru pierderi operaţionale.

Cele trei companii principale ale CFR au avut venituri de aproximativ 890 milioane de euro, în timp ce costurile au ajuns la 1,29 miliarde de euro. În plus, sistemul actual de finanţare este lipsit de transparenţă şi nu este aliniat la standardele Uniunii Europene, se arată în document.

Reprezentanţii din domeniu recunosc situaţia critică cu care se confruntă sistemul feroviar românesc. Subfinanţarea cronică şi politica proastă de întreţinere şi modernizare a infrastructurii din România, conduce la construirea unui sistem de transport nesigur şi neatractiv pentru cetăţean, a declarat pentru Gardianul, secretarul general al Asociatiei Industriei Feroviare din România, Ştefan Roşeanu.

Raportul de evaluare a celor trei companii din sistemul feroviar - CFR Infrastructură, CFR Marfă şi CFR Călători - a fost realizat la începutul acestui an de cancelaria Primului Ministru împreună cu firmele de audit şi consultanţă McKinsey şi Pricewaterhouse Coopers.

Sursa foto: calatori.ro



Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close