Antena 3 CNN Actualitate Raport Freedom House: Lupta împotriva corupţiei bate pasul pe loc în România

Raport Freedom House: Lupta împotriva corupţiei bate pasul pe loc în România

Raport Freedom House: Lupta împotriva corupţiei bate pasul pe loc în România
24 Iun 2008   •   22:13
România se situează mult sub medie în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei, în comparaţie cu alte state din Uniunea Europeană. Această concluzie este cuprinsă în raportul organizaţiei Freedom House. Raportul anual al organizaþiei Freedom House constatã cã România a înregistrat, anul trecut, un pas înapoi în domeniul reformei din justiţie.

"Pe parcursul anului 2007, au continuat eforturile de a limita corupţia, iar Direcţia Naţionalã Anticorupţie, atât la nivel central, cât şi local, a cercetat multe personaje importante din lumea politică şi din mediul de afaceri din România", se arată în raportul Freedom House.

În ceea ce priveşte independenţa presei, raportul precizează că "în 2007 a continuat tendinţa concentrării trusturilor de presă în mâna câtorva magnaţi, iar conţinutul editorial este afectat de campanii de defăimare şi de şantaje de tot felul."

Societatea civilă din România s-a dovedit vulnerabilă în 2007 atât din punct de vedere financiar, cât şi politic. S-au înregistrat tot mai multe tentative ale politicienilor de a corupe sau intimida societatea civilă. Cei de la Freedom House mai spun că una dintre principalele caracteristici ale vieţii politice din România este faptul că trecutul acestei ţări îi bântuie prezentul.

Antena3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close