Antena 3 CNN Actualitate Raport ONU: Romii din România, la fel de dezvoltaţi ca locuitorii din Botswana

Raport ONU: Romii din România, la fel de dezvoltaţi ca locuitorii din Botswana

Raport ONU: Romii din România, la fel de dezvoltaţi ca locuitorii din Botswana
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Noi 2010   •   18:46

Raportul ONU privind Indicii de Dezvoltare Umană (IDU) arată că acest parametru referitor la romii din România este similar cu cel din Republica Botswana, stat situat cu aproape 50 de locuri sub ţara noastră în clasamentul prezentat în documentul întocmit de organizaţie, informează Mediafax.
   
Raportul citat analizează dezvoltarea umană şi examinează progresele înregistrate în mai multe domenii de activitate precum cel al sănătăţii, al educaţiei sau al veniturilor, începând cu anul 1970.
  
  În cadrul raportului au fost avute în vedere datele preluate din 135 de ţări între care şi România, ţara noastră fiind pe locul 50 în acest clasament.
   
În cuprinsul raportului este dat un exemplu referitor unele dezavantaje vizile pentru diverse clase sociale sau grupuri etnice.
   
Astfel, se arată în raportul ONU, Indicele de Dezvoltare Umană a persoanelor de etnie romă din România este situat mult sub media naţională şi similar cu IDU al Republicii Botswana.
   
Totodată, se mai arată în raportul ONU, Republica africană Botswana se situează pe locul 98 în clasamentul raportului ONU în vreme ce România pe locul 50.
   
Venitul romilor, se mai arată în documentul citat, este o treime din salariul mediu pe economie, iar rata mortalităţii infantile în rândul comunităţii este de trei ori mai mare decât media naţională.


×
Subiecte în articol: romi Dezvoltare România raport
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close