Antena 3 CNN Actualitate Raportul C.E. pe justiţie. România are probleme cu corupţia la nivel înalt

Raportul C.E. pe justiţie. România are probleme cu corupţia la nivel înalt

Raportul C.E. pe justiţie. România are probleme cu corupţia la nivel înalt
04 Feb 2008   •   09:46

Eforturile ţării noastre în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt sunt neconvingătoare. Acestea sunt concluziile Raportului intermediar de analiză a reformei în justiţie. Documentul a fost adoptat luni de Comisia Europeană. Acesta critică întârzierile legate de înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate şi cele care privesc dezvoltarea proiectelor de combatere a corupţiei la nivel local. Un raport final este aşteptat în luna iunie. Raportul analizează pe parcursul a şase pagini stadiul progreselor făcute în justiţie de către ţara noastră.

Documentul arată că România continuă să facă eforturi pentru reforma justiţiei, dar acestea sunt încă neconvingătoare, mai ales în domeniul corupţiei la nivel înalt.

Raportul întocmit de Comisie vorbeşte şi de întârzierile remarcate la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, precum şi în dezvoltarea proiectelor de combatere a corupţiei la nivel local.

România ar trebui să-şi concentreze eforturile mai ales pe combaterea corupţiei la nivel înalt, se mai spune în raport, care menţionează că o asistenţă comunitară sporită va fi acordată ţării în acest domeniu.

Asistenţa va consta în susţinere financiară, dar şi tehnică. Ea absoarbe jumătate din pachetul financiar acordat ţării în primii ani post aderare şi va fi destinată înfiinţării Agenţiei Naţionale pentru Integritate.

Sume importante de bani vor fi alocaţi şi refacerii planului naţional de reformă a justiţiei, care potrivit Comsiei, prezintă unele lipsuri fundamentale. Raportul care va publicat luni este unul intermediar, cuprinzând mai mult recomandări.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close