Antena 3 CNN Actualitate Raportul CSM scoate la lumină neregulile DNA

Raportul CSM scoate la lumină neregulile DNA

Raportul CSM scoate la lumină neregulile DNA
17 Sep 2007   •   08:41
Există dosare penale care au fost finalizate ?prin adoptarea unor soluţii necunoscute Codului de procedură penală?. Cât despre procurorul Doru Ţuluş, acesta ar fi soluţionat plângeri care erau de competenţa instanţei de judecată. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile Raportului de control al CSM asupra activităţii DNA. Controlul a început în luna mai, după ce ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a solicitat revocarea din funcţie a procurorului Doru Ţuluş. Discutarea cererii de revocare a fost, însă, amânată până la finalizarea raportului. Concluziile vor fi analizate pe 3 octombrie în plenul CSM.

Potrivit ziarului ?Gardianul?, procurorul Ţuluş ar fi preluat din prerogativele şefilor de serviciu, fiind singurul care analiza legalitatea şi temeinicia soluţiilor de netrimitere în judecată. O altă constatare din raportul CSM se referă la deficienţe în organizarea şi planificarea controlului activităţii, deficienţe ce pun în discuţie aptitudinile manageriale ale procurorului şef secţie.

Verificările efectuate de Inspecţia Judiciară au constatat existenţa unor situaţii în care dosare repartizate iniţial unor procurori au fost redistribuite către alţi procurori, din dispoziţia procurorului şef secţie sau cu acordul acestuia. Inspectorii CSM au găsit şi nereguli legate de activitatea şefului lui Doru Ţulus, Daniel Morar. În luna mai, Morar trebuia sa faca un raport asupra cauzelor mai vechi de un an. El a spus ca există numai 67 de astfel de dosare, dar inspectorii au găsit 118 cauze mai vechi de un an.

Conform inspectorilor, procurorul şef ar fi dezinformat şi cu privire la cifrele privind dosarele mai vechi de şase luni, despre care a zis că sunt 36, în timp ce inspectorii au găsit 41.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close