Antena 3 CNN Actualitate Raportul pe justiţie: echilibrat, dar politizat

Raportul pe justiţie: echilibrat, dar politizat

Raportul pe justiţie: echilibrat, dar politizat
06 Aug 2008   •   19:47

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat opinia, miercuri, cu privire la raportul pe justiţie întocmit de Comisia Europeană. Şeful statului a apreciat documentul ca fiind echilibrat. Raportul surprinde cu exactitate zonele în care România a făcut progrese şi zonele în care ţara noastră nu şi-a respectat angajamentele pe care şi le-a luat la intrarea în Uniune, spune şeful statului.

Băsescu a amintit că dezbaterea privind acest raport al Comisiei nu trebuie politizat. ?Din păcate, mai toate intervenşiile politicienilor au arătat o îndârjire în politizarea acestuia?, a declarat preşedintele.

Şeful statului a trecut în revista angajamentele pe care România şi le-a luat la intrarea în UE şi rezultatele eforturilor depuse de români pentru a schimba la faţă justiţia.

Despre CSM, preşedintele spune că instituţia trebuie să îşi continue lupta pentru creşterea nivelului de transparenţă a activităţii din justiţie.

?Agenţia Naţională de Integritate a fost creată, dar trebuie pusă în funcţiune. Acest fapt va fi monitorizat de Comisie?, spune preşedintele.

Un al treilea angajament enumerat de Băsescu este lupta împotriva corupţiei. ?Partea pozitivă a raportului vizează DNA şi Parchetul General sau Ministerul Public. Partea negativă ? acţiunile parlamentarilor şi politicienilor?, a explicat şeful statului.

Nu în ultimul rând, preşedintele a amintit că, în afara documentului principal, trebuie avut în vedere şi documentul suport al raportului.



Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close