Antena 3 CNN Actualitate Rareș Ștefan Dragomir, membru al Board-ului Copiilor UNICEF: "A râde cu poftă este ca și cum ai fi în Rai!"

Rareș Ștefan Dragomir, membru al Board-ului Copiilor UNICEF: "A râde cu poftă este ca și cum ai fi în Rai!"

Îl cunoaştem pe Rareş Ștefan Dragomir, un băieţel de 12 ani care trece prin viaţă într-un scaun cu rotile, dar cu zâmbetul pe buze. Face haz de necaz pentru că, spune el, râsul te face să te simţi ca în Rai.

Rareș Ștefan Dragomir, membru al Board-ului Copiilor UNICEF: "A râde cu poftă este ca și cum ai fi în Rai!"
de Alin Tarnovschi    |    11 Noi 2020   •   19:10

Înţelepciunea lui n-a trecut neobservată, aşa că, astăzi, Rareş reprezintă "Bordul copiilor". O iniţiativă a echipelor UNICEF şi Salvaţi copiii, care-şi propune sa nu se ia decizii pentru cei mici, fără a ţine cont de părerea lor.

"Mă numesc Rareș Ștefan și sunt un copil fericit. Doctorii nu mi-au dat șanse la viață, la naștere s-a spus că nu voi trăi, însă iată-mă la 12 ani, bucurându-mă de viață pe cât posibil", ne-a declarat Rareș, cu zâmbetul pe buze.

"Eram internați în spital, urma o operație. În salon cu noi era un băiețel care avea cancer. Ei s-au distrat atât de tare în seara de dinaintea operației că Rareș a zis: Georgică, a râde cu poftă este ca și cum ai fi în Rai!", a declarat Claudia Dragomir, mama lui Rareș.

Membru în Board-ul Copiilor UNICEF, Rareș se declară un copil fericit.

Antena 3, cea mai mare provocare a campaniei electorale. Liderii politici ai României răspund întrebărilor copiilor României

"Eu mă duc la operații cu zâmbetul pe buze. Toate întâmplările au format omul care sunt astăzi. Dacă nu eram în căruț, probabil, nu m-aș fi bucurat atât de mult de viață.

Nu vreau să spun că sunt perfect, nu sunt. Însă, încerc să fiu recunoscător pentru tot ce mi se întâmplă în viața aceasta. Visul meu e să fiu fotbalist, chiar dacă nu merg. Însă, eu înainte de carantină jucam fotbal, cu mâinile, cu capul și cu roțile de la căruț.

Mesajul meu pentru copii ar fi să nu renunțe, indiferent de probleme. La orice există rezolvare. Dacă aș putea să schimb orice pe această planetă, aș rezolva problemele copiilor, dându-le copiilor o voce. Copilul ar fi bine să se implice în procesul decizional.

Deciziilor adulților ne afectează și pe noi, copiii, și trebuie să avem și noi un punct de vedere", a povestit Rareș.

×
Subiecte în articol: UNICEF Salvați Copiii
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close