Antena 3 CNN Actualitate Mariana Rarinca face mărturii cutremurătoare: "Disperarea domină în penitenciare"

Mariana Rarinca face mărturii cutremurătoare: "Disperarea domină în penitenciare"

Mariana Rarinca face mărturii cutremurătoare: "Disperarea domină în penitenciare"
23 Iun 2016   •   22:12

Ministrul Justiției, Raluca Prună, afirmă, într-un interviu pentru Hotnews, că statul roman riscă să încaseze sancțiuni de cel puțin 80 de milioane de euro pe an din cauza condițiilor din închisori dacă până în luna septembrie nu convinge CEDO că adoptă măsuri pentru îmbunătățirea situației din penitenciare.

Invitată în platoul Sinteza Zilei, Mariana Rarinca a explicat că nu există reeducare în penitenciarele din România și a descris cum a fost experiența ei în spatele gratiilor.

“Eu am stat la Târgșor. Este foarte rău. Lăsând la o parte aglomerarea, nu ai ce să faci. Pur și simplu stai. Stai toată ziua în cameră, ieși o oră, două, la plimbare. Într-o cameră ai persoane din toate categoriile, recidiviste, la prima condamnare. Au fost și bătăi. Nu au bani femeile, cele care au sunt autoritare cu cele care nu au bani. În penitenciar nu poți să faci nimic, dar poți să înveți lucruri ca să fentezi legea. Asta poți să faci în penitenciar. Ca sentiment dominant, pot să spun că era disperarea. În penitenciar, nu există reeducare.”

Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close