Antena 3 CNN Actualitate Răscoală în Maramureş. Episcopii se bat pe pământ

Răscoală în Maramureş. Episcopii se bat pe pământ

Răscoală în Maramureş. Episcopii se bat pe pământ
27 Mar 2007   •   19:24

Sute de oameni acuză episcopia Maramureşului de corupţie. Localnicii din Moisei, o aşezare aflată în partea de sud-est a judeţului Maramureş, s-au răsculat împotriva capilor bisericii după ce aceştia au încercat să-l schimbe din senin pe preotul mănăstirii lor. Motivul - spun sătenii - e o pădure de un milion de euro, pe care preotul a câştigat-o în instanţă pentru mănăstire şi pe care acum capii episcopiei ar vrea să pună mâna.

?Părintele nostru-i părintele Horia. Noi n-avem nevoie de altcineva!?, strigă oamenii locului. Localnicii din Moisei s-au strâns imediat la mănăstire când au aflat că episcopul Maramureşului venise să-l schimbe pe călugărul stareţ. Mănăstirea s-a îmbogăţit când el a câştigat 700 de hectare de pădure, după 12 ani de procese. Revoltaţi, oamenii i-au acuzat în faţă pe înalţii prelaţi că vor să pună de fapt mâna pe pădurea de un milion de euro.

Revolta credincioşilor a avut succes. Stareţul mănăstirii din Moisei nu va fi schimbat, au promis şefii săi. Cu trei zile în urmă, hectare întregi de pădure din jurul mănăstirii au fost distruse de o vijelie puternică. Mănăstirea a scăpat fără nici o stricăciune, însă e înconjurată acum de sute de copaci smulşi cu furie din rădăcini.

Observator

×
Parteneri
Răsturnare de situație în ultimul sondaj pentru București
x close