Antena 3 Actualitate Răspunsul halucinant al asiguratorilor pentru românii ale căror case au fost afectate de seism: "Va trebuie ADEVERINŢĂ de CUTREMUR"

Răspunsul halucinant al asiguratorilor pentru românii ale căror case au fost afectate de seism: "Va trebuie ADEVERINŢĂ de CUTREMUR"

de O.P.    |    12 Dec 2014   •   06:10
Răspunsul halucinant al asiguratorilor pentru românii ale căror case au fost afectate de seism: "Va trebuie ADEVERINŢĂ de CUTREMUR"

 "Aduceţi adeverinţă de cutremur!" Este răspunsul halucinant primit de la asiguratori de 250 de români care au cerut despăgubiri pentru locuinţele afectate de seismul din luna noiembrie.

Deşi au plătit poliţele obligatorii, oamenii trebuie să suporte o serie de proceduri birocratice ca să-şi primească banii pentru reparaţii. Până acum niciuna dintre cereri nu a fost rezolvată.

Oamenii ale căror locuinţe au fost afectate de cutremurul din 22 noiembrie s-au dus să îşi ceară drepturile ca să poată începe reperaţiile. Plătiseră deja poliţele de asigurare obligatorie.

Când au cerut despăgubirea, asiguraţii au aflat că dosarele lor sunt incomplete. Motivul este halucinant: le lipseşte o Adeverinţă de Cutremur.

În loc să-şi trimită evaluatorii să verifice pagubele, firmele de asigurări au cerut estimări de la Institutul pentru Fizica Pământului.

La firmele de asigurări s-au strâns peste 250 de solicitări de daune de la asiguraţi din 11 judeţe. Câte 83 de cereri numai din Vrancea şi Galaţi, cele mai afectate de cutremur.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară a asiguratorilor nu au oferit răspuns la solicitările făcute de reporterii Antena 3.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close