Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie: Patru judecători ai CCR ar putea fi suspendaţi pe motiv de incompatibilitate

Răsturnare de situaţie: Patru judecători ai CCR ar putea fi suspendaţi pe motiv de incompatibilitate

Răsturnare de situaţie: Patru judecători ai CCR ar putea fi suspendaţi pe motiv de incompatibilitate
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Iun 2012   •   19:44

În cadrul conferinţei de presă, Victor Ponta a declarat miercuri, după decizia Curţii Constituţionale legată de reprezentarea la Consiliul European, că românii pot să decidă dacă rămân sau nu cu preşedintele Traian Băsescu. Potrivit jurnaliştilor de la dcnews.ro, acest mesaj,  după anunțarea deciziei Curții Constituționale, semnalează începerea procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit dcnews.ro, prima mişcare a USL în această situaţie va fi, însă, o cerere adresată Parlamentului pentru revocarea  a patru judecători ai Curţii Constituţionale, pe motiv că sunt incompatibili.

Conform sursei citate, se pare că principala acuzaţie a USL îl va viza pe Augustin Zegrean, preşedintele CCR, care s-a antepronunţat în privinţa disputei referitoare la Bruxelles, chiar înainte ca Băsescu să îi ceară părerea.

"Este vorba despre patru judecători ai Curţii Constituţionale care ar fi incompatibili şi care sunt, în mod evident probabil din această cauză, aserviţi politic. Între altele, ar fi vorba şi despre domnul preşedinte al CCR Augustin Zegrean. Am înţeles că se va iniţia procedura respectivă în sesiunea extraodinară a Parlamentului" a declarat, miercuri, Bogdan Chirieac, senior editor al DC News, în cadrul unei convorbiri telefonice în emisiunea "100 de minute" de la Antena 3.

Bogdan Chirieac consideră că decizia CCR cu privire la Legea uninominalului pur, pe care astăzi a numit-o neconstituţională deşi ea a fost aplicată pe perioada alegerilor locale din 10 iunie, sfidează orice logică.

"Până la urmă putem înţelege decizia CCR cu privire la participarea preşedintelui sau a premierului. Putem întelege la limită aşa ceva. Dar ca să spui că Legea electorală nu e constituţională, e constituţional să alegi primarii şi preşedinţii de Consiliu într-un singur tur de scrutin, dar e constituţional ca să alegi parlamentarul, aşa ceva e greu de înţeles. În cazul acesta, CCR sfidează logica" a spus Bogdan Chirieac.

"Tensiunea la care s-a ajuns acum în ţară este de nesuportat. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din noiembrie-decembrie 1989. Cumva lucrurile trebuie să fie tranşate. Ori Băsescu ori Ponta ar trebui să facă un pas înapoi" a mai spus acesta.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "100 DE MINUTE" DE LA ANTENA 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close