Antena 3 CNN Actualitate Rata de infectare în Bucureşti a depășit 4 la mie

Rata de infectare în Bucureşti a depășit 4 la mie

Rata de infectare este, sâmbătă, de 4.1 la mie în București, după ce vineri a fost de 3,77 la mia de locuitori.

Rata de infectare în Bucureşti a depășit 4 la mie
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    25 Sep 2021   •   11:05

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă, a transmis sâmbătă că rata de infectare în Bucureşti este de 4.1 la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) s-a întrunit vineri pentru a decide noi restricții în Capitală.

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.

Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

Capitala este de miercuri în scenariul roșu

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

 

×
Subiecte în articol: București
Parteneri
Peste un milion de oameni protestează în Franța!
x close