Antena 3 CNN Actualitate RATB nu mai circulă în judeţul Ilfov (VIDEO)

RATB nu mai circulă în judeţul Ilfov (VIDEO)

RATB nu mai circulă în judeţul Ilfov  (VIDEO)
14 Iun 2010   •   21:01

Cei care fac naveta între Ilfov şi Bucureşti vor avea de marţi probleme serioase. RATB-ul nu mai circulă în afara Capitalei. S-a ajuns la această situaţie din cauză că datoriile Primăriei Ilfov, în valoare de aproximativ 600 de miliarde de lei vechi, către RATB nu au fost plătite. Cei de la Primaria Capitalei spun că vor negocia cu fiecare primărie în parte şi din toamnă e posibil ca anumite linii să circule din nou. Călătorii au puţine variante: cu microbuzele sau cu maşina personală.

În acest moment, mii de persoane depind zilnic de cele aprope 30 de linii RATB din Ilfov. Până acum, peste 1000 de ilfoveni au semnat o petiţie prin care cer menţinerea transportului în comun.

Aşa apare o altă problemă. Golul lăsat pe piaţă de RATB va fi umplut repede de profitorii de ocazie. Proprietarii de microbuze care se înghesuie să facă transport de persoane, chiar dacă nu au condiţii şi nici acte în regulă.

?Maşinile pe care am lucrat nu aveau actele în regulă. Mai ales în ultima perioadă nu aveau nici ITP, nici asigurare, absolut nimic?, a declarat un şofer al unui astfel de microbuz.

Microbuzele morţii circulă nestingherite pe şoselele noastre şi nimănui nu pare să-i pese. In luna august a anului trecut, 13 pasageri şi soferul unui microbuz au murit după ce maşina a fost spulberată de un tren în judeţul Iaşi. Şoferul nu avea atestat pentru curse de persoane.



Observator

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close