Antena 3 CNN Actualitate 'Războiul gunoaielor'. Videanu l-a amendat pe Chiliman (VIDEO)

'Războiul gunoaielor'. Videanu l-a amendat pe Chiliman (VIDEO)

'Războiul gunoaielor'. Videanu l-a amendat pe Chiliman <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Aug 2007   •   16:34

Dispută aprinsă între primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, şi cel al sectorului 1, Andrei Chiliman. Amenzi însumând 110.000 lei au fost aplicate de municipalitate primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, în baza verificărilor efectuate de inspectori ai Direcţiei Inspecţie şi Control a Primăriei Capitalei cu privire la salubrizarea acestui sector, a anunţat, marţi, primarul general Adriean Videanu. Primarul general a precizat că primarul Chiliman a fost sancţionat cu 50.000 de lei în baza Legii privind salubrizarea localităţilor, şi cu 60.000 de lei în baza Ordonanţei de Guvern privind protecţia mediului.

De asemenea, Videanu a decis şi sancţionarea cu 100.000 de lei a Societăţii Romprest, care a intervenit la salubrizarea sectorului 1, conform legilor privind serviciile comunitare de utilităţi publice şi mediu. Primarul general a notificat societatea REBU să intervină, începând de marţi seara, la salubrizarea sectorului 1, pentru a se remedia situaţia gravă apărută în aceste zile în sector, din cauza depozitelor mari de gunoaie de pe străzi.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat, ca reacţie, că această firmă nu mai are contract valabil şi, dacă lucrează, o face aşa cum a lucrat la Glina din ordinul preşedintelui, voluntar, prin ?muncă patriotică?. În ceea ce priveşte amenzile aplicate de municipalitate, Chiliman a spus că în instanţă cu siguranţă va câştiga, iar astfel nu va fi obligat să plătească nicio prestaţie.

Invitaţi la emisiunea Prima Ediţie de marţi, cei doi edili au dat vina unul pe celălalt pentru situaţia salubrizării din sectorul 1. Aici, până acum trei zile, de curăţenie se ocupa societatea REBU, însă contractul a expirat, iar sectorul a rămas fără firmă de salubrizare. De atunci, gunoaiele au devenit o reală problemă pentru locuitorii din sectorul amintit.

În timp ce Videanu declară că va cere celor de la REBU să-şi reia activitatea, Chiliman ameninţă că nu va da niciun ban pentru această acţiune, în lipsa unui contract -

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close