Antena 3 CNN Actualitate Razie în Craiova: 40 de locuinţe percheziţionate şi doar 4 pistoale confiscate

Razie în Craiova: 40 de locuinţe percheziţionate şi doar 4 pistoale confiscate

Razie în Craiova: 40 de locuinţe percheziţionate şi doar 4 pistoale confiscate
08 Mai 2008   •   15:16

Aproximativ 500 de jandarmi şi poliţişti au organizat joi la Craiova o amplă acţiune de confiscare a armelor deţinute ilegal. Potivit ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, razii similare vor mai avea loc la Craiova tocmai pentru a stopa violenţele cu care s-a confruntat în ultima perioadă acest oraş. Acţiunea poliţiştilor a început în jurul orei 6.00, fiind facute 40 de percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate ca fiind autorii unor infracţiuni cu violenţă sau a unor încălcări ale normelor privind regimul armelor şi muniţiilor.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că peste două mii de poliţişti şi jandarmi au participat, joi dimineaţă, la acţiunea de amploare organizată la nivelul Ministerului Administraţiei şi Reformei Administrative, în care au fost efectuate percheziţii domiciliare, fiind confiscate bunuri, bijuterii, bani, şi zeci de arme albe şi de foc.

?Încercăm să găsim persoanele suspectate de violenţe şi de infracţiuni la regimul armelor, de aceea au fost făcute 40 de percheziţii domiciliare, filtre şi căutări în zonele cunoscute ca fiind frecventate de acestea?, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Marius Tache.

De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului Dolj au fost organizate nouă razii, în care au fost reţinute sau arestate 40 de persoane, au fost confiscate 90 de arme cu proiectil - dintre care 10 letale, fiind ridicate şi peste 50 de arme albe.

În ultima perioadă, în Craiova au avut loc mai multe incidente în care au fost folosite arme de foc, cea mai ?sensibilă? zonă fiind cartierul Faţa Luncii, unde în ultimele săptămâni poliţia a instituit măsuri speciale de supraveghere.

În urma percheziţiilor din cursul dimineţii de joi au fost confiscate 10 televizoare cu plasmă, nouă camere video, cinci telefoane mobile, patru aparate video, un detector radar, două aparate foto, cinci kilograme de bijuterii, două mopede, 36.000 de euro, 5.000 dolari, trei petarde militare, 20 de bâte, 10 cuţite, 5 săbii, 2 topoare şi 4 pistoale, dintre care 3 erau modificate pentru a putea fi folosite cu muniţie tip glonţ.

Au fost duse la secţiile de poliţie 23 de persoane care au fost amprentate şi fotografiate.

?Am încercuit Craiova şi am blocat căile de acces în municipiu împreunã cu Poliţia Rutieră şi Jandarmeria. În urma acestor acţiuni, s-au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţie, au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale, au fost ridicate 8 permise auto şi 2 certificate de înmatriculare, fiind aplicate amenzi în valoarea de 15.000 lei?, a mai spus Gheorghe Popa.

Şeful Poliţiei Române a precizat că aceasta este prima acţiune organizată la nivel naţional, urmând ca în perioada următoare, astfel de acţiuni să fie organizate şi în alte localităţi din ţară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close