Antena 3 CNN Actualitate Razii în cămine, organizate de DNA-ul studenţilor pentru depistarea celor care vând locuri de cazare

Razii în cămine, organizate de DNA-ul studenţilor pentru depistarea celor care vând locuri de cazare

Razii în cămine, organizate de DNA-ul studenţilor pentru depistarea celor care vând locuri de cazare
21 Sep 2009   •   15:26

Şi studenţii au o direcţie naţională anticorupţie, ai cărei membrii şi voluntari au pus la cale razii în cămine pentru a-i depista pe administratorii care vând locuri în cămine, informeazăp Mediafax, citându-l pe Ion Poenaru, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).


Astfel, la începutul anului universitar membrii şi voluntarii DNA-ului studenţesc pun la cale o serie de acţiuni cu scopul de a-i descoperi pe cei care fac trafic cu locurile din cămine, propunându-şi, în acelaşi timp, reducerea corupţiei din mediul universitar, dar şi protejarea drepturilor studenţilor.

Înscenările puse la cale de DNA-ul studenţilor vor fi realizate cu ajutorul camerelor video ascunse şi al microfoanelor. În acest sens vor fi postate anunţuri pentru vânzarea/cumpărarea unor locuri în cămine. Mai mult, numerele de telefon ale studenţilor care anunţă că îşi vând locurile în cămin, vor fi introduse într-o bază de date. Un loc în cămin se vinde cu 400 până la 500 de euro, potrivit datelor UNSR.

Studenţii care vor fi prinşi încercând să-şi vândă locul în cămin nu vor mai avea dreptul la un altul până la finalizarea studiilor. De asemenea, cei care au cumpărat un loc de cazare vor fi evacuaţi. Zece centre universitare unde se află membri ai UNSR vor fi controlate în acest an de DNA-ul studenţesc.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close