Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Raed Arafat, după ce secretarul general al Guvernului a spus că nu mai sunt paturi la ATI

Reacția lui Raed Arafat, după ce secretarul general al Guvernului a spus că nu mai sunt paturi la ATI

Raed Arafat a declarat, marți seară., referindu-se la postarea secretarului general al Guvernului care a afirmat că „toate paturile de la ATI sunt ocupate”. că nu e neapărat așa, pentru că situația diferă de la zonă la zonă: „Poate că la un anumit moment în unele zone, da”, a precizat șeful DSU.

Reacția lui Raed Arafat, după ce secretarul general al Guvernului a spus că nu mai sunt paturi la ATI
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    10 Noi 2020   •   23:30

„Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național. Poate în București, la un moment dat ajungem la paturi complet ocupate, poate chiar în momentul ăsta. Asta nu înseamnă că în altă zonă a țării nu găsesc locuri de terapie intensivă. Depinde de distanță și depinde de dinamică. Sunt județe care anunță că au ajuns la ocuparea tuturor paturilor, și atunci căutăm în alte zone în care mai avem paturi libere”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Arafat a adăugat că în prezent există în jur de 300 de ventilatoare libere: „319, ca să fiu mai precis. Acum problema cu aceste venilatoare... unele poate că sunt în secții de pediatrie sau de obstetrică, dar unele se pare că au o problemă de personal. În unele situații avem personal care s-a îmbolnăvit și este în izolare la domiciliu, avem anesteziști care s-au îmbolnăvit și acum lucrăm să vedem unde mai putem trimite personal”.

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a scris, marți, pe Facebook, că toate paturile de la ATI sunt ocupate și că oamenii trebuie să respecte noile măsuri impuse de Guvernul Orban.

„Toate paturile ATI sunt ocupate, medicii sunt obosiți, personalul medical este epuizat. Nu vrem să ajungem în situații disperate, de aceea Guvernul Orban alege să salveze vieți în detrimentul populismului ieftin. Alternativa, spun era să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească și să supraviețuiască cine poate. Dar este asta ceva ce putem avea pe conștiință? Nu. De aceea, oricât de neplăcute sunt noile măsuri, ele trebuie respectate pentru că orice român are dreptul la viață și la sănătate”, a scris Antonel Tănase.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat antonel tanase
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close