Antena 3 CNN Actualitate Reconstituire zguduitoare în cazul femeii care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca - imagini șocante

Reconstituire zguduitoare în cazul femeii care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca - imagini șocante

Scena tragediei de la Spitalul Floreasca în care o femeie a luat foc pe masa de operație a fost refăcut în exclusivitate de Antena 3.

Reconstituire zguduitoare în cazul femeii care a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca - imagini șocante
Sursa foto: foto: Antena 3
11 Ian 2020   •   14:12

În cadrul experimentului a fost folosit același biocid, în aceeași cantitate, doar că de data aceasta s-au folosit pompieri, iar o echipă de intervenție a fost cea care a oprit focul.

Rezultatele experimentului făcut de echipa Antena 3 sunt șocante.

Doctorul Mircea Beuran a ajuns, vineri, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru a fi audiat în cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca.

Mircea Beuran nu a dat declaraţii la intrarea în sediul Poliţiei, invocând faptul că trebuie să ajungă la audieri la o anumită oră, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au mai audiat ca martori, în ultimele zile, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Totodată, în urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare.

Cazul a fost cercetat şi de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, concluziile fiind prezentate marţi de ministrul Victor Costache.

"Niciunul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital", a declarat Costache.

S-au constatat nereguli şi privind modul în care a fost înregistrat incidentul, folosirea substanţei dezinfectante, precum şi privind intervenţia medicului rezident fără supravegherea unui îndrumător.

Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close