Antena 3 CNN Actualitate Recuperarea banilor din taxa de înmatriculare - o adevărată aventură

Recuperarea banilor din taxa de înmatriculare - o adevărată aventură

Recuperarea banilor din taxa de înmatriculare - o adevărată aventură
01 Iul 2008   •   18:39

Sute de persoane au încercat marţi să depună documentele ca să recupereze banii din taxa de primă înmatriculare. Şi asta pentru că de la 1 iulie a intrat în vigoare taxa auto de mediu, iar diferenţa ar fi trebuit să le fie restituită oamenilor. Metodologia nu este însă foarte clară, nici în al 12-lea ceas. Aşa că oamenii s-au înghesuit la administraţiile fiscale degeaba.

Funcţionarii de la administraţia financiară a Sectorului 6 s-au încurcat şi ei în noile proceduri. Oamenii care au venit dimineaţă au plătit taxa în aceeaşi zi în care au depus cererea, însă funcţionarii şi-au dat până la urmă seama că acum este un termen de aşteptare de 2 zile.

În Braşov, zeci de oameni au fost trimişi de la un ghişeu la altul, până l-au găsit pe cel la care se încasează taxa. Conducerea Finanţelor Publice din Braşov spune că metodologia de aplicare a taxei este extrem de complicată şi că sunt prea multe criterii care trebuie avute în vedere la calculul acesteia.

Direcţiile de finanţe publice din toată ţara se aşteaptă la din ce în ce mai multe solicitări legate de taxa de poluare auto. Rămâne de văzut dacă vor şi face ceva pentru a facilita acest proces.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close