Antena 3 CNN Actualitate Recursul lui Stănculescu şi Chiţac ar putea fi judecat luni

Recursul lui Stănculescu şi Chiţac ar putea fi judecat luni

Recursul lui Stănculescu şi Chiţac ar putea fi judecat luni
05 Mai 2008   •   11:26

Recursul generalilor în rezervă Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac ar putea fi judecat luni de un complet de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei doi au fost condamnaţi în luna aprilie a anului trecut la câte 15 ani de detenţie în dosarul revoluţiei de la Timişoara. Totodată, instanţa a admis plata de către cei doi a unor despăgubiri către părţile civile implicate în proces.

Valoarea totală a despăgubirilor acordate de magistraţi în procesul revoluţiei de la Timişoara se ridică la aproximativ patru milioane de lei noi. Primul verdict în Dosarul Timişoara a fost dat în iulie 1999. Curtea Supremă de Justiţie îi condamna pe generalii Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac la 15 ani fiecare.

Sentinţa nu a mai fost aplicată, după ce Tănase Joiţa, procurorul general al României din acea vreme, dădea un verdict de ?recurs în anulare?. Motivul invocat de Joiţă a fost nerespectarea procedurilor de anchetare.

Dosarul ?Timişoara 1989? a fost redeschis după 5 ani, în 2004, după ce secţiile unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât rejudecarea celor doi. În decizia instanţei se preciza că nu au fost respectate drepturile la apărare ale inculpaţilor.

Decizia de acum îi condamnă pe Victor Stănculescu şi pe Mihai Chiţac la 15 ani fiecare pentru omor deosebit de grav şi cinci ani interzicerea unor drepturi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close