Antena 3 CNN Actualitate Piețele se redeschid şi ziua alegerilor, fără restricţii. Anunţul făcut de Guvern

Piețele se redeschid şi ziua alegerilor, fără restricţii. Anunţul făcut de Guvern

Piețele se vor redeschide, potrivit unei hotărâri de Guvern care va fi aprobată în ședința de vineri, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

Piețele se redeschid şi ziua alegerilor, fără restricţii. Anunţul făcut de Guvern
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    04 Dec 2020   •   14:05

De asemenea, restricțiile de circulație pe timp de noapte se vor relaxa în perioada alegerilor parlamentare, din 6 decembrie 2020.

"Hotărârea CNSU a trecut. Sunt două măsuri principale. Piețele închise care vor fi redeschise cu condiția emiterii unui ordin comun Ministerul Sănătății, ANSVSA și Ministerul Lucrărilor Publice. 

Fără restricţii, în ziua alegerilor

A doua măsură e pentru ziua votului, unde avem două situații. Pentru toți cetățenii cu drept de vot există libertate de mișcare între 5 dimineața în data de 6 decembrie și 1 dimineața în 7 decembrie, iar pentru membrii BEC, observatori, candidații și personalul tehnic și auxiliar care participă la procesul de vot nu vor fi supuși restricțiilor de circulație între 23.00 și 5.00 pe baza documentului justificativ. 

Pentru zonele carantinate care sunt sub carantină se va emite o reglementare care să prevadă exact aceste excepții", a spus dr. Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că, în cazul celor care vor să voteze şi sunt în carantină sau în izolare din cauza COVID, ei trebuie să solicite urna mobilă.

În ce priveşte pieţele, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să trimită ordinul comun pentru redeschiderea piețelor imediat spre publicare în Monitorul Oficial.

De ce s-au redeschis pieţele

În urmă cu două zile, premierul Ludovic Orban spunea că propunerea de redeschidere a piețelor care funcționează în spații închise va fi discutată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Şeful Guvernului spunea atunci că sunt trei motive care stau la baza deciziei de redeschidere a piețelor.

"Unu: suntem pe un trend descendent, nu mai există riscul major care exista, doi: sunt convins că după decizia de suspendare a activității piețelor, administratorii vor respecta normele de restricții sanitare, pe care le vom reevalua și trei: vine iarna și într-adevăr e frig deja. 

Într-un fel am și lăsat să se înţeleagă într-o comunicare că măsura e temporară și normal, când vine frigul, dacă ne vor permite condițiile epidemiologice, vom lua măsurile de redeschidere a piețelor", a mai spus premierul.

Cel mai recent bilanţ COVID

În România, au fost înregistrate 8.062 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și 176 de decese. 

Până vineri, 4 decembrie, în România au fost confirmate 500.273 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 12.052 de morţi.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.940. Dintre acestea, 1.275 sunt internate la ATI.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: piete
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close