Antena 3 CNN Actualitate Încep reducerile de "Black Friday" | Ce produse caută românii

Încep reducerile de "Black Friday" | Ce produse caută românii

România intră oficial în perioada reducerilor de Black Friday. În mall-uri şi hipermarketuri au apărut deja mesajele care anunţă reduceri, iar în depozite, angajaţii magazinelor on-line completează ultimele stocuri.

Încep reducerile de "Black Friday" | Ce produse caută românii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    05 Noi 2022   •   18:24

De luni, magazinele din România intră în perioada reducerilor de Black Friday. Faţă de anii trecuţi, analiştii preconizează că românii vor căuta reduceri la absolut orice produs.

Pentru că nimeni nu ştie cât de mult vor creşte preţurile în lunile următoare, cei care au ceva economii le vor cheltui pe cadouri de Sărbători, produse de igienă şi chiar mâncare, dacă acestea vor fi reduse.

Într-o zi normală, de pe porțile acestui depozit ies în jur de 100.000 de articole, 70 la sută sunt articole mici, telefoane, laptopuri, iar restul electronice si electrocasnice.

De Black Friday, în schimb, volumul articolelor, produselor care vor ieși de pe acest depozit va fi de 5 ori mai mare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În România, comerțul online şi-a triplat cifra de afaceri în ultimii 5 ani. De la 2,8 miliarde de euro în 2017 la 7 miliarde de euro, anul acesta.

90% dintre adulții din ţara noastră folosesc internetul, iar cel puțin jumătate dintre aceștia cumpără din magazinele online.

Spre deosebire de anii trecuţi, când românii căutau cel mai mult oferte la telefoane, laptopuri, televizoare sau electrocasnice, acum vor vâna preţuri mici la becuri şi prize inteligente, mâncare şi îmbrăcăminte.

"Vorbim de un paradox Black Friday, pentru 2022, pentru că în loc să strângă cureaua şi să se pregătească pentru scumpirile din perioada sărbătorilor, oamenii încearcă să cumpere la preţuri reduse de toate: cadouri pentru Moș Crăciun, electronice, electrocasnice, produse alimentare, mai ales pentru masa de Crăciun, zona asta de îmbrăcăminte, încălțăminte, cadouri, totul la preţuri mai bune", spune Adrian Negrescu, analist economic.

Unele magazine vor aplica reducerile doar vineri, 11 noiembrie, alţii vor avea promoții care încep chiar de luni, timp de una sau două săptămâni.

"Aproape în fiecare zi, vom avea categorii la reducere. În prima zi, de telefoane, în a doua zi pentru televizoare, în a treia zi pentru componente şi imprimante şi monitoare şi tot aşa, de-a lungul săptămânii.

Avem categorii unde sunt reduceri de 10%, avem şi categorii unde reducerile merg până la 50% sau 60%. Cele care sunt cu reducere mai mare sunt în cantități mai limitate pentru că şi stocurile au fost mai greu de găsit", spune Mihai Pătraşcu, CEO magazin on-line EVO MAG

Atenție însă şi la un alt aspect, pe lângă companiile mari, cele serioase, unde într-adevăr promoțiile sunt reale, de la 10 la 40%, în perioada asta își vor face apariția şi cei care vin cu promoții false. Așa că atenție mare! 

×
Subiecte în articol: Black Friday 2022 produse
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close