Antena 3 CNN Actualitate Regele Cioabă: Noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale sunt pur şi simplu draconice

Regele Cioabă: Noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale sunt pur şi simplu draconice

Regele Cioabă: Noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale sunt pur şi simplu draconice
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Ian 2012   •   20:58

Preşedintele Centrului Creştin al Romilor, Florin Cioabă, susţine că noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale sunt "draconice" şi sărăcesc şi mai mult populaţia, informează Mediafax. Autointitulatul rege al romilor apreciază că este "inadmisibil" ca cineva care a moştenit de la bunici 100 de grame de aur să nu mai primească aceste ajutoare.
   
Regele Cioabă susţine, într-un comunicat de presă transmis marţi, că "a luat act cu surprindere" de noile condiţii de acordare a ajutoarelor sociale, care "vin mai mult să sărăcească populaţia".
   
"Nu negăm faptul că există mulţi cetăţeni care beneficiază de ajutoare sociale, deşi au o situaţie materială bună şi nu ar trebui să beneficieze de ele. În acelaşi timp însă există mulţi oameni foarte săraci care abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Dintre aceştia, cei mai mulţi fac parte din comunităţile de romi. Condiţiile de acordare a ajutoarelor sunt pur şi simplu draconice. Este inadmisibil ca un om sărac să nu primească ajutorul de şomaj pe motiv că are un scuter vechi de nouă ani sau are în curte mai mult de 25 de găini care îl ajută cât de cât să supravieţuiască", spune Cioabă.
   
Cioabă afirmă că este inadmisibil ca ajutorul social să fie sistat dacă familia deţine, "poate din moşi strămoşi", 100 de grame de aur.
   
"Valoarea a 100 de grame de aur nu poate să asigure supravieţuirea unei familii mai mult de o lună", afirmă Cioabă.
   
El spune că "acest proiect de hotărâre este unul draconic, menit să îi aducă pe cei săraci într-o stare şi mai avansată de sărăcie şi în niciun caz să îi ajute să iasă la liman".
   
"Considerăm că cei mai afectaţi de această hotărâre vor fi cei aparţinând comunităţilor de romi, care în general au mulţi copii şi nu au niciun fel de venit. Cerem Executivului să reanalizeze acest proiect de hotărâre şi să îl conceapă în aşa fel încât el să vină cu adevărat în sprijinul populaţiei sărace din România", susţine Florin Cioabă.
   
Totodată, el solicită "analizarea cu atenţie a fiecărei cereri de ajutor social, astfel încât să nu existe niciun fel de inechitate socială în acordarea acestor ajutoare".
   
Persoanele care au obiecte de artă, bijuterii şi metalele preţioase de peste 100 de grame, blănuri, obiecte de cristal şi porţelan de mare valoare sau obiecte de colecţie nu pot primi prestaţii sociale, a anunţat, luni, Ministerul Muncii.
   

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close