Antena 3 CNN Actualitate Regele Cioabă vrea să se întâlnească cu Tăriceanu şi Cioroianu

Regele Cioabă vrea să se întâlnească cu Tăriceanu şi Cioroianu

Regele Cioabă vrea să se întâlnească cu Tăriceanu şi Cioroianu
13 Noi 2007   •   17:11

Miercuri la Sibiu are loc o şedinţă comună a guvernelor României şi Ungariei, a treia de acest fel. Premierul se află în capitala culturală europeană, unde a primit titlul de cetăţean de onoare la oraşului. Tăriceanu a arătat că orice iniţiativă menită să rezolve problema rromilor este binevenită. Şi că singura soluţie este integrarea socială a acestei minorităţi, lucru care nu se poate realiza decât treptat, prin eforturi pe termen lung.

Cioabă susţine că a pregătit un plan de măsuri pentru rromii din afara graniţelor ţării şi speră ca, împreună cu autorităţile române să găsească puncte comune şi să rezolve problemele existente. "Miniştrii şi ceilalţi oficiali au stat mereu de vorbă doar cu cei din Bucureşti. Ar trebui însă să ia legătura cu liderii adevăraţi, cu liderii tradiţionali, care au un cuvânt de spus în comunitatea de rromi", a declarat Florin Cioabă.

Autointitulatul rege al rromilor şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni atât cu premierul, cât şi cu ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, pe care spune că l-a iertat pentru declaraţia care sugera deportarea supuşilor săi în deşertul egiptean.

Cioabă susţine că ministrul Cioroianu a acceptat deja invitaţia sa şi a confirmat că se va întâlni cu regele rromilor marţi sau miercuri, când este prezent la Sibiu pentru cea de-a treia şedinţă comună a guvernelor român şi ungar.

Antena 3

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close