Antena 3 CNN Actualitate ?Regele? Florin Cioabă va oferi o plachetă de aur Madonnei

?Regele? Florin Cioabă va oferi o plachetă de aur Madonnei

?Regele? Florin Cioabă va oferi o plachetă de aur Madonnei
Sursa foto: florin cioaba
06 Ian 2010   •   00:49

Autoproclamatul rege al ţiganilor a anunţat că va oferi Madonnei o plachetă de aur pentru a-i mulţumi cântăreţei că a criticat discriminarea poporului său.
La concertul Madonnei din Bucureşti, în luna august, aceasta a declarat că este "foarte tristă" din cauza discriminării contra rromilor şi ţiganilor în general din Europa de Est".
Regele Florin Cioabă a declarat că rromii doresc să îşi arate aprecierea pentru gestul făcut de vedeta americană.
"Madonna merită recunoştinţă. Ea a atras atenţia întregii lumi la discriminarea contra rromilor," declara Cioabă. Placa a fost comandată la un bijutier din Italia şi va fi fabricată din aur de 24 carate.
?Ceea ce noi, de 20 de ani, nu am reuşit, a făcut ea, în câteva secunde. Mesajul ei a înconjurat întreg mapamondul. Iată care e diferenţa între noi şi ea. Sigur, e meritul ei pentru acest lucru şi noi am vrut să ieşim în faţă, să venim şi noi cu un cadou, sau să-i zicem recunoaştere, pentru ceea ce a zis", a declarat Florin Cioabă.
Cioabă a declarat că intenţionează să-i trimită cântăreţei placheta prin intermediul Ambasadei Americii la Bucureşti.
În concertul pe care Madonna l-a susţinut, în luna august a anului trecut, la Bucureşti, ea a fost huiduită atunci când, între două piese, a făcut o pauză pentru a spune că romii - ţiganii - suferă din cauza discriminării în Europa de Est, iar acest lucru o "întristează".
"Am aflat din presă că există multe cazuri de discriminare a ţiganilor în Europa de Est şi acest lucru mă întristează foarte tare, în special pentru că noi credem în toleranţă - ţigani, homosexuali, oameni care sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta", a spus vedeta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: florin cioaba Madonna
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close