Antena 3 CNN Actualitate ?Regele parcurilor?, audiat de comisia de disciplină a Primăriei Bucureşti

?Regele parcurilor?, audiat de comisia de disciplină a Primăriei Bucureşti

?Regele parcurilor?, audiat de comisia de disciplină a Primăriei Bucureşti
07 Aug 2008   •   21:28

Directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement a fost audiat, joi, de comisia de disciplină din Primăria Capitalei. Virgil Cârstea, supranumit Regele Parcurilor pentru puterea de decizie pe care o avea în privinţa spaţiilor verzi din Bucureşti, a refuzat să dea detalii despre motivul pentru care a fost convocat. Până acum, însă, audieri similare s-au terminat cu demiterea sau demisia mai multor directori din primărie.

Jurnaliştii au scris de multe ori că Virgil Cârstea ar fi aranjat mai multe afaceri dubioase şi ar fi tolerat încălcări repetate ale legii. Avocaţii lui Cârstea spun că tot ce se întâmplă acum e un abuz.

Cârstea susţine că a ajuns în faţa comisiei de disciplină după ce un patron l-a reclamat că i-ar fi dărâmat ilegal restaurantul din Cişmigiu. Cazul se pare, însă, că nu e atât de simplu.

Presa a scris în repetate rânduri despre modul în care WC-urile publice din parcuri s-au transformat în localuri selecte. Jurnalul Naţional a relatat cum mai bine de jumătate dintre restaurantele şi terasele din Herăstrău funcţionează cu autorizaţii expirate şi peste trei hectare din parc au fost betonate.

Confruntat cu aceste informaţii, Cârstea a trimis câteva adrese Consiliului General în loc să ia măsuri concrete. Doar câteva dintre construcţiile cu probleme au fost demolate în ultimii doi ani.

Antena3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close