Antena 3 CNN Actualitate Regele romilor, Florin Cioabă, dezaprobă căsătoriile între minorii de entie romă şi mediatizarea lor

Regele romilor, Florin Cioabă, dezaprobă căsătoriile între minorii de entie romă şi mediatizarea lor

Regele romilor, Florin Cioabă, dezaprobă căsătoriile între minorii de entie romă şi mediatizarea lor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    17 Noi 2011   •   17:03

Autointitutlatul Rege al romilor, Florin Cioabă, susţine că dezaprobă căsătoriile "între minori de vârste foarte fragede, chiar de 10-11 ani" şi spune că "este deosebit de important" ca reprezentanţii etniei să renunţe la această practică, deoarece contravine legislaţiei europene, informează Mediafax.

Florin Cioabă, susţine, într-un comunicat de presă transmis joi, că dezaprobă căsătoriilor între minori şi cere mass-media să renunţe la mediatizarea "excesivă" a unor astfel de evenimente.

"Chiar dacă aceste căsătorii reprezintă un obicei al comunităţilor de romi, vechi de sute de ani, dezaprobăm astfel de fapte, pentru că ele contravin flagrant legislaţiei româneşti şi europene. Suntem conştienţi de faptul că trăim în secolul 21 şi că trebuie să ne adaptăm tradiţia la vremurile actuale. Am înţeles foarte bine că tradiţia nu poate fi mai presus de lege" afirmă Cioabă.

În 2003, Cioabă a fost în centrul unui scandal internaţional, după ce a organizat o ceremonie impresionantă pentru nunta fiicei sale, în vârstp de numai 12 ani. Minora a declarat în repetate rânduri că nu doreşte cununia, mai mult, a fugit din biserică în timpul ceremoniei.

×
Subiecte în articol: florin cioaba tigani
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close