Antena 3 CNN Actualitate Regizor celebru, revoltat din cauza măştii. Mesajul lui Cristi Puiu, în faţa sutelor de spectatori de la Festivalul de film

Regizor celebru, revoltat din cauza măştii. Mesajul lui Cristi Puiu, în faţa sutelor de spectatori de la Festivalul de film

Unul dintre cei mai cunoscuţi regizori români, Cristi Puiu, se revoltă împotrva manierei în care autorităţile au impus purtarea obligatorie a măştii de protecţie în aer liber. El a refuzat să poarte mască în timp ce-şi prezenta pelicula, la Festivalul de Film Transilvania.

Regizor celebru, revoltat din cauza măştii. Mesajul lui Cristi Puiu, în faţa sutelor de spectatori de la Festivalul de film
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    08 Aug 2020   •   15:40

Cristi Puiu s-a arătat revoltat de această măsură şi în faţa sutelor de spectatorilor şi le-a transmis un mesaj dur celor care exagerează cu restricţiile. 

"Am muncit foarte mult la acest film, fără mască. Am avut noroc. Uitaţi, stau, păstrez distanţarea socială, toate normele sunt aici. Ce o să vedeţi aici pe ecran probabil că este încă o copie de lucru, dar nu filmul ca atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea să existe încă două-trei greşeli. 

Cristi Puiu: Eu nu particip la această "poveste"

N-am apucat să corectăm, pentru că nu ne-am gândit că o să lansăm vreodată acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste", a explicat Cristi Puiu, vineri, seara, înainte de începerea proiecţiei.

Totul s-a întâmplat la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, "Malmkrog", la Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Puiu: E inuman să stai cu masca să vezi un film de 200 de minute. Eu vă rog să plecaţi, când simţiţi că nu mai suportaţi

Acolo, regizorul Cristi Puiu a făcut referire şi la Revoluţia din 1989 şi a spus că şi atunci au existat nişte oameni indisciplinaţi în România care au spus nu dictaturii.

"Stau, distanţare socială iar de mâine, am înţeles, la Cluj se poartă mască în aer liber. Ok, îmi pare rău pentru dumneavoastră, este un film de 200 de minute. Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. 

Cristi Puiu: Nişte oameni indisciplinaţi în România, în decembrie '89, au zis 'Nu' dictaturii

Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie '89 şi care au zis 'Nu' dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil", a afirmat regizorul.

Regizorul Cristi Puiu a subliniat, de asemenea, că "absolut orice abuz trebuie amendat".
 

×
Subiecte în articol: cristi puiu mască
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close