Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a adoptat Hotărârea care stabileşte purtarea obligatorie a măştilor în spaţiile publice. Decizii importante anunţate de Raed Arafat

Guvernul a adoptat Hotărârea care stabileşte purtarea obligatorie a măştilor în spaţiile publice. Decizii importante anunţate de Raed Arafat

Recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind măsurile care trebuie luate de autorităţi pentru a stopa râspândirea virusului COVID-19 au devenit obligatorii odată cu transpunerea lor într-o Hotărâre de Guvern. Raed Arafat a vorbit despre aceste reguli adoptate de Executiv, în cadrul unei conferinţe de presă.

Guvernul a adoptat Hotărârea care stabileşte purtarea obligatorie a măştilor în spaţiile publice. Decizii importante anunţate de Raed Arafat
de Cristi Popovici    |    14 Oct 2020   •   18:15

Raed Arafat a venit cu clarificări după ce Guvernul a adoptat o nouă Ordonanţă de Guvern care prevede regulile ce trebuie respectate de populaţie pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

"Referitor la purtarea măştii, până la 3 la mie, incidenţa, masca este purtată obligatoriu în spaţiile aglomerate şi până la 50 de metri de la intrare în şcoli. De la 3 la mie în sus, masca este obligatorie în toate spaţiile deschise. 

Au rămas valabile prevederile care au stabilit că de la 0 la 1.5 la mie incidenţă, restaurantele, cafenelele, cinematografele vor funcţiona cu 50% capacitate. Între 1.5 la mie şi 3 la mie, cu 30 % capacitate, iar mai mare decât 3 la mie, atunci vor fi din păcate închise.

A rămas obligativitatea testării personalului care lucrează în centrele rezidenţiale (cu persoane vârstnice), odată pe săptămână." - a declarat Raed Arafat.

"Apelul nostru către populaţie este să înţeleagă situaţia şi să fie parteneri cu noi în respectarea acestor reguli" - a mai spus Arafat.

Referitor la numărul persoanelor permis la acţiunile din campaniile electorale, Raed Arafat a spus că în interior pot fi 20 de persoane, iar în exterior 50.

Raed Arafat spune că populaţia nu ar trebui să apeleze la 112 pentru ca oamenii să fie testaţi. "Să nu apeleze la 112 şi să spună că au lipsă de gust, lipsă de miros, doar ca să vină cineva să îi testeze. Asta încarcă foarte mult sistemul de urgenţe. Apelul la 112 trebuie să fie apel de URGENŢĂ!", a fost apelul făcut de medicul Raed Arafat.

 

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close