Antena 3 CNN Actualitate Regulile CNA cu privire la campania electorală

Regulile CNA cu privire la campania electorală

Regulile CNA cu privire la campania electorală
27 Oct 2007   •   08:55

În perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, candidaţii înscrişi pe liste pot participa numai la emisiunile şi dezbaterile cu profil electoral declarat. Iar în campania pentru referendum, opiniile pro şi contra trebuie reflectate în mod egal la posturile de radio şi televiziune. Consiliul Naţional al Audiovizualului a stabilit regulile pentru cele două campanii suprapuse, o situaţie fără precedent, la noi. Primele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfăşura pe 25 noiembrie, în aceeaşi zi cu referendumul convocat de preşedintele Băsescu pentru introducerea votului uninominal.

Preşedintele interimar al CNA, Răsvan Popescu a precizat la emisiunea Prima Ediţie difuzată de Antena 3 că, în repartizarea timpilor de antenă pentru campania pentru europarlamentare se aplică un algoritm diferit între posturile publice de radio şi TV şi cele private. Răsvan Popescu a precizat că regulile îi privesc doar candidaţii la europarlamentare şi oamenii politici invitaţi să comenteze campania electorală. Pentru evenimentele politice care nu au legătura cu campania europarlamentarelor nu există restricţii de difuzare.

În cazul referendumului, situaţia este mai simplă: timpii de publicitate electorală sunt împărţiţi egal pentru susţinătorii celor două variante: pro sau contra votului uninominal.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close