Antena 3 CNN Actualitate Religie BUNA VESTIRE 2017. Care sunt cele două alimente pe care trebuie să le mănânci de Buna Vestire, ca să-ți meargă bine

BUNA VESTIRE 2017. Care sunt cele două alimente pe care trebuie să le mănânci de Buna Vestire, ca să-ți meargă bine

BUNA VESTIRE 2017. Care sunt cele două alimente pe care trebuie să le mănânci de Buna Vestire, ca să-ți meargă bine
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    24 Mar 2017   •   15:05

BUNA VESTIRE 2017. Românii sărbătoresc pe 25 martie Buna Vestire. Buna Vestire sau Blagoveştenia, ziua în care Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Hristos, este prima sărbătoare din calendarul ortodox, închinată Maicii Domnului. 

BUNA VESTIRE 2017. Tradiţia creştină spune că de Buna Vestire se mănâncă peşte, deoarece este alimentul pe care Iisus Mântuitorul l-a mâncat. "După Înviere, Iisus a mâncat peşte fript şi fagure de miere ca să-şi încredinţeze ucenicii că a Înviat. Peştele are o simbolistică aparte în lumea creştină. În tradiţia bisericii, în primul secol, atunci când creştinii erau prigoniţi, ei puneau simbolul peştelui pe case sau porţi pentru a se recunoaşte unii pe alţii”, spune părintele Paul Tudorache, potrivit Adevărul.ro.

BUNA VESTIRE 2017. Dezlegarea la peşte este amintită din vechime. Conform teologilor, dezlegarea la peşte este privită ca o mângâiere acordată credincioşilor prin prezenţa în Biserică a Mântuitorului Hristos, o bucurie şi o celebrare a acestuia, care a fost simbolizat în primele veacuri ca Peşte. 

×
Subiecte în articol: Buna Vestire peste
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close