Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE. Sărbătoare importantă în Biserica Ortodoxă

CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE. Sărbătoare importantă în Biserica Ortodoxă

CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE. Sărbătoare importantă în Biserica Ortodoxă
01 Oct 2018   •   22:20

CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE Sfantul Ciprian a trait in timpul imparatului Diocletian (284-305). Sfantul Ciprian a fost vrajitor, filosof si slujitor al zeului pagan Apolo din Antiohia Siriei.

CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE Sfantul Ciprian - leapada vrajitoria si ajunge episcop

CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE Din relatarea vietii sale, aflam ca un tanar pagan, Aglaid, s-a indragostit de Iustina si dorind sa o ia de sotie, cere ajutorul vrajitorului Ciprian pentru ca a fost respins de fecioara. Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care sa aprinda in ea pofta trupeasca pentru Aglaid. Dar vrajile lui Ciprian au ramas fara efect, caci ea le alunga cu rugaciune, post si semnul sfintei cruci. In urma acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut inselarea in care se afla si s-a botezat. El a fost hirotonit preot, iar mai tarziu episcop in Cartagina. Sfantul Ciprian a murit ca martir pe 2 octombrie 304 impreuna cu Sfanta Iustina.

CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE Sfantul Ciprian inlatura farmecele si vrajile

CALENDAR CREȘTIN 2 OCTOMBRIE Pe Calea Victoriei, nr.12, intre strazile Stavropoleos si Lipscani, se afla Biserica Sfantul Ciprian - Zlatari. In aceasta biserica este prezenta mana dreapta a sfantului Ciprian. Oamenii il cinstesc pentru partea luminoasa a vietii sale: convertirea la crestinism, viata inchinata slujirii lui Hristos si pentru cununa de martir pe care a primit-o in vremea cand era episcop. Sfantul Ciprian este cinstit ca cel care inlatura farmecele si vrajile. Mana dreapta a Sfantului Ciprian, facatoare de minuni, se afla in partea stanga a altarului, intr-o caseta de mici dimensiuni. Orice credincios se poate inchina Sfintelor Moaste.

sursa: crestinortodox.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close