Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Ce sfântă mare sărbătorim astăzi
24 Iul 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Sfanta Hristina s-a nascut in cetatea Tir si a trait in timpul imparatului Septimiu Sever (193-211). A fost fiica lui Urban, reprezentantul imperial al acestei cetati.

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Cand a ajuns la varsta de doisprezece ani, Sfanta Hristina a fost inchisa de tatal ei intr-un turn. Acesta dorea sa o fereasca de ochii multimii pentru ca era foarte frumoasa. Planul tatalui era sa o tina pe fiica lui in acel turn pana avea sa implineasca varsta deplina a majoratului. Nemultumita de credinta idolatra, incepe sa se roage Celui ce a adus toate de la nefiinta la fiinta. In urma acestei rugaciuni i se arata un inger care ii descopera tainele dumnezeiesti. Dupa aceste descoperiri, Hristina a distrus toti idolii din turn.

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Pentru acest gest a fost supusa la multe chinuri de tatal sau. A fost aruncata in temnita pentru mai multe zile fara mancare, dar a fost hranita in chip minunat de ingeri. Dupa alte suferinte, a fost aruncata in mare. Marea aceea i-a fost ei scaldatoarea Sfantului Botez. Un nor luminos a umbrit-o pe ea si s-au auzit cuvinte de sus, graindu-se deasupra ei numele Preasfintei Treimi, dupa savarsirea Sfantului Botez.

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Suferintele sale nu au incetat nici dupa moartea tatalui el. Succesorul acestuia a torturat-o mai aprins, iar in cele din urma Hristina a primit moartea prin sabie.

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Troparul Sfintei Mucenite Hristina

Mieluseaua Ta, Iisuse, Hristina, striga cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc si pe Tine cautandu-Te ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc si impreuna ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparatesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc Tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE. Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfantului Mucenic Capiton;

- Sfantului Mucenic Imeneu;

- Sfantului Mucenic Ermoghen;

- Sfantului Mucenic Teofil din Zachint;

- Sfantului Mucenic Atanasie din Chios.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close