Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 16 decembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini

Calendar ortodox 16 decembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini

Calendar ortodox 16 decembrie 2018. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi de Sfântul şi Măritul Prooroc Agheu.

Calendar ortodox 16 decembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini
15 Dec 2018   •   22:30

În această lună, în ziua a şaisprezecea, pomenirea Sfântului şi Măritului Prooroc Agheu.

Sf. Prooroc AgheuSfântul şi Măritul Prooroc Agheu era din seminţia lui Levi şi s-a născut în Babilon, pe vremea robiei. Pe când era încă tânăr, a venit din Babilon în Ierusalim şi a profeţit cu Zaharia 36 de ani.

A trăit cu 470 de ani înainte de întruparea lui Hristos. A proorocit lămurit despre întoarcerea poporului şi a văzut în parte zidirea templului. Când a murit, a fost îngropat alături de preoţi, cu mărire ca şi ei, că şi el era de neam preoţesc.

Sfântul Prooroc Agheu era un bătrân cu barba rotunda, înalt de statura, vestit în virtute, iubit şi cinstit de toţi, ca un mare şi slăvit prooroc. Numele lui se tălmăceşte: "sărbătoare", sau "cel ce sărbătoreşte", ori "cel ce este sărbătorit".

Calendar ortodox 16 decembrie 2018. Sărbătoare pentru creştini de Sfântul şi Măritul Prooroc Agheu.

Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Marin. Sfântul Mucenic Marin a trăit pe vremea împăratului Carin. Era roman de neam şi încă de tânăr a făcut parte din senatul roman şi a avut dregătorii de cinste.

Fiind pârât că e creştin, a fost dus la cercetare. Dar pentru că n-a vrut să jertfească idolilor, a fost supus la multe chinuri.

Apoi sfântul a spus împăratului că va merge la altarul idolesc să aducă jertfă; acolo însă a doborât, cu rugăciunile lui, idolii. Şi atunci a primit sfârşitul prin sabie. Tatăl lui şi mama lui l-au însoţit până la locul de osândă, fericindu-l.

sursa: noutati-ortodoxe.

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close