Antena 3 CNN Actualitate Religie Șeful Bisericii Catolice din România, rugăciune în genunchi în fața clubului Colectiv: "Ar trebui să ne fie ruşine nouă, tuturor, că n-am schimbat ceva în ţara noastră în 25 de ani"

Șeful Bisericii Catolice din România, rugăciune în genunchi în fața clubului Colectiv: "Ar trebui să ne fie ruşine nouă, tuturor, că n-am schimbat ceva în ţara noastră în 25 de ani"

Șeful Bisericii Catolice din România, rugăciune în genunchi în fața clubului Colectiv: "Ar trebui să ne fie ruşine nouă, tuturor, că n-am schimbat ceva în ţara noastră în 25 de ani"
02 Noi 2015   •   16:32

Conducătorul Bisericii Catolice din România, Monseniorul Ioan Robu, a fost prima faţă bisericească venită la locul tragediei din Club Colectiv.

„Zilele acestea, ieri, şi Biserica Catolică s-a rugat, în toate bisericile catolice, pentru cei care au murit în acest loc şi pentru familiile lor care plâng, care suferă. Şi cu gândul acesta am venit şi eu, să mă alătur tuturor în acelaşi simţământ de credinţă, rugându-ne pentru cei care au plecat din această lume şi totodată rugându-ne şi pentru cei care au rămas cu lacrimi”, a declarat episcopul Ioan Robu.

"Îl rugăm pe Dumnezeu să le dea mângăiere și speranță. I-am spus lui Dumnezeu că îi cer iertare pentru că noi toți, noi cei din țară, nu am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple așa ceva, ca România să fie altfel. Ar trebui să ne fie rușine, nouă tuturor, și Guvernelor și instituțiilor  statului, și bisericilor, pentru că nu am schimbat ceva în țara noastră în 25 de ani și ne pare rău, trebuie să le cerem iertare celor care au murit și apoi să ne rugăm. Să ne cerem mai întâi iertare că nu am făcut ceea ce trebuia să facem și i-am încredințat milostivirii lui Dumnezeu și pe ei care au murit și pe cei care au rămas în viață. Cred că nu am lucrat îndeajuns în acești 25 de ani, noi, bisericile, în modul nostru de a gândi, de a acționa, pentru că noi înghițim foarte ușor corupția, minciuna, șmecheria și toate acestea ni se par nimic, însă vedeți aceste circumstanțe pot fi criminale. Nimic nu se întâmplă din voința lui Dumnezeu doar, aici ceea ce s-a întâmplat a fost din vinovăția oamenilor. Eu am vrut să vin aici, să mă rog, să fiu lângă voi, cei care sunt aici, ca să dau un semn de solidaritate, în rest, Dumnezeu cu mila", a mai spus Monsenionorul Robu, Arhiepiscopul Bucureștiului.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
Şeful Casei de pensii: Bani în plus pentru pensionari, în octombrie
x close