Antena 3 CNN Actualitate Religie Reacţie nervoasă a Patriarhului Daniel, în cazul Colectiv. "Să vină lumea la biserică, nu la club!"

Reacţie nervoasă a Patriarhului Daniel, în cazul Colectiv. "Să vină lumea la biserică, nu la club!"

Reacţie nervoasă a Patriarhului Daniel, în cazul Colectiv. "Să vină lumea la biserică, nu la club!"
03 Noi 2015   •   15:13

Reacţie nervoasă a Patriarhului Daniel, la înmormântarea uneia dintre victimele din clubul Colectiv. Şeful Bisericii Ortodoxe Române s-a enervat când jurnaliştii l-au luat la întrebări despre reacţia întârziată avută în sprijinul victimelor. 

"Haideţi să nu mai judecăm pe nimeni, numai să ne rugăm! Mesajul a fost în predică", a spus Patriarhul Daniel, care a invocat şi o atitudine "ostilă" faţă de Biserică. 

"Nu mai judecăm. Am spus să nu mai judecăm pe nimeni, numai ne rugăm. Dacă vin preoţii, de ce vin preoţii. Dacă nu vin preoţii, de ce nu vin. Asta e atitudinea ostilă faţă de biserică! Nu învăţaţi dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învăţaţi mai bine credinţa ortodoxă! Nu vrem să se considere că facem spectacol. Nu vrem să ne laudăm, dar la fiecare am dat o anumită suma… Sa vină lumea la biserică, nu la club! Acolo au murit, dar noi ne rugam în biserică”a declarat Patriarhul. 


Patriarhul Daniel a participat, marți la prânz, la slujba de înmormântare a femeii de serviciu de la clubul Colectiv.

Oamenii care au venit la locul tragediei din Club Colectiv acuză Biserica Ortodoxă Română că a ignorat victimele.  Aceştia spun că preoţii nici măcar nu au venit în primele zile după tragedie să aducă un omagiu tinerilor care au murit sau se zbat pentru viaţă, iar bisericile din apropiere nu au oficiat nicio slujbă specială în memoria lor. 
 
În timp ce capii Bisericii Ortodoxe au considerat că rugăciunea din biserici este suficientă, reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice au mers la Clubul Colectiv, au aprins lumânări şi s-au rugat pentru victime.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv Patriarhul Daniel
Parteneri
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut în gol şi a luat foc, la Mestre
x close