Antena 3 CNN Actualitate Religie Preotul Vasile Ioana, despre masacrul din Ucraina: "Eroii primesc dar de la Dumnezeu"

Preotul Vasile Ioana, despre masacrul din Ucraina: "Eroii primesc dar de la Dumnezeu"

În aceste zile de mare îngrijorare şi încărcătură emoţională, preotul Vasile Ioana a transmis un mesaj în contextul războiului dintre Ucraina și Rusia.

Preotul Vasile Ioana, despre masacrul din Ucraina: "Eroii primesc dar de la Dumnezeu"
de Alexandra Dima    |    26 Feb 2022   •   21:29

„Parcurgem împreună zile pe care nu ne gândeam că le vom mai trăi. Am primit de la un frate din Ucraina, un preot, un om drag sufletului meu, un filmuleț în care erau soldați tineri, copii, de 19-20 ani, morți, iar soldații ruși le luau din rucsac mâncarea -  cașcaval și alte provizii. Trupurile lor erau arse și mă gândeam ce mame plâng acum, când acești copii nu mai sunt?! Cum e posibil ca, în 2022, să se poate întâmpla așa ceva? Este limpede că se întâmplă lucruri groaznice. Și mai groaznic este că lupta este fratricidă. Și mai groaznic este că sunt creștin ortodocși și unii, și alții”, a zis preotul Vasile Ioana.

Părintele de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi a subliniat că nimeni, sub nicio formă, nu trebuie să țină cu agresorul, în cazul de faţă, Vladimir Putin.

„Pe pământ trebuie să fie pace. Asta vrea Dumnezeu de la noi. Niciun motiv, din această luptă, nu justifică vărsarea de sânge. Pentru niciun motiv n-ar trebui acum, sub nicio formă, să susținem sau măcar să simpatizăm și să zicem ceva în favoarea agresorului. Niciodată! Ar trebui să fim de partea celui agresat pentru că în Ucraina se moare! Se moare în numele unei idei, unei ideologii, dar se moare urât. Acestor copii, cu trupurile arse, sunt convins că Dumnezeu le primește sufletele în împărăția Sa pentru că sunt eroi care mor pentru țară. Eroii primesc dar de la Dumnezeu pentru că mor pentru o cauză ce nu ține de ei personal, ci pentru un motiv mult mai nobil și anume apărarea țării lor”, a mai zis părintele Vasile Ioana, potrivit DCNews.

Ucraina rezistă în mod nesperat

Ministrul ucrainean al Sănătăţii a anunţat că 198 de persoane au fost ucise şi alte peste 1000 au fost rănite în ofensiva rusă.

Viktor Lyashko a declarat sâmbătă că, printre cei ucişi, se numără şi trei copii. Din declaraţia sa, nu este clar dacă numărul victimelor include atât forţa militară, cât şi civilii.

El a spus că alte 1.115 persoane, inclusiv 33 de copii, au fost rănite în invazia rusă care a început joi cu lovituri aeriene masive şi cu rachete şi trupe care au intrat în Ucraina din nord, est şi sud.

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close