Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai puternică rugăciune pentru întemeierea unei familii. Trebuie rostită în ziua de Buna Vestire

Cea mai puternică rugăciune pentru întemeierea unei familii. Trebuie rostită în ziua de Buna Vestire

Pe 25 martie, de Buna Vestire, se spune că toate dorințele se pot îndeplini. Cei care îşi doresc cu adevărat să se căsătorească, pot rosti cea mai puternică rugăciune pentru întemeierea unei familii.

Cea mai puternică rugăciune pentru întemeierea unei familii. Trebuie rostită în ziua de Buna Vestire
Sursa foto: Unsplash.com Piriscilla Du Preez
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2022   •   07:30

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre ocaziile pentru care Biserica acordă dezlegare la peşte.

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbătorile Maicii Domnului.

În fiecare an, pe 25 martie, prăznuim prima sărbătoare închinată Maicii Domnului, Buna Vestire. 

În această zi de sărbătoare în calendar ortodox se aminteşte despre momentul în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că va naşte pe Mesia. 

Cea mai puternică rugăciune pentru întemeierea unei familii. Trebuie rostită în ziua de Buna Vestire, pe 25 martie 

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate celelalte se vor adăuga vouă“, dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a merge pe calea mântuirii. În mâinile Tale este viața mea și fără Tine nu pot cunoaște nici împlinirea și nici bucuria cea adevărată. Știind aceasta, având dorința de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuți să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vieții acesteia. 

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poți ajuta. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere inima mea s-a strâns, și nu este nimeni care să-mi aline durerea. La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieții mele. Ajuta-mă să am o familie bineplăcută Ție, o familie peste care sa se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale.

Ferește-mă, Doamne, de tot răul. Ferește-mă de o alegere greșită. Ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă-nșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să nu mă biruie patimile și poftele. Tu știi, Doamne, nepriceperea si slăbiciunea minții mele. Izbavește-mă prin harul Tău de neputințele care mă apasă.

Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. O, grea este crucea răbdării, și greu îmi este să nu fiu covârșit de ea. Dar în Tine-mi pun nădejdea. Slavă Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului și slavă Sfinților. Amin!"

×
Subiecte în articol: rugaciune Buna Vestire
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close