Antena 3 CNN Actualitate Cercetător de la „Marius Nasta”, amenințat că va fi dat afară. Emanuel Ungureanu solicită Ministerului Sănătății să intervină

Cercetător de la „Marius Nasta”, amenințat că va fi dat afară. Emanuel Ungureanu solicită Ministerului Sănătății să intervină

Emanuel Ungureanu susține că biologul și geneticianul Relu Cocoș este amenințat cu plângere penală pentru că vrea să salveze vieți la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală și să fie dat afară, după ce, cu greu a putut fi angajat. Deputatul USR cere Ministerului Sănătății să stopeze acest „abuz”.

Cercetător de la „Marius Nasta”, amenințat că va fi dat afară. Emanuel Ungureanu solicită Ministerului Sănătății să intervină
de Laura Dinu    |    08 Mar 2021   •   10:08

”ABSOLUT INCREDIBIL!

În plină pandemie, biologul și geneticianul Relu Cocoș este amenințat cu plângere penală pentru că vrea să salveze vieți în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București.

Unul dintre cei mai buni geneticieni ai României, Relu Cocoș, cercetător la catedra de Genetică Medicală din cadrul UMF Carol Davila București, cu o experiență uriașă de 20 de ani în biologie moleculară și genetică, cere de peste 6 luni certificat de liberă practică de la Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din România însă, șefa acestei instituții, Constanța Popa, îi refuză fără niciun motiv întemeiat eliberarea certificatului.

Consecința? Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, este forțată să-l concedieze pe cel mai bun biolog și genetician al spitalului, pentru care a făcut eforturi uriașe de angajare, cu jumătate de normă, în cadrul Laboratorului de Bacteriologie a Spitalului Marius Nasta din București, începând cu luna august 2020, în perioada stării de urgență.

”Împiedică un biolog și genetician de prestigiu să lucreze în plină pandemie la un spital din prima linie în plin val 3 de infectare”

Repet, Constanța Popa șefa unui Ordin profesional, stat în stat, împiedică din motive necunoscute un biolog și genetician de prestigiu să lucreze în plină pandemie Sars-Cov 19 la un spital din prima linie în plin val 3 de infectare.

Biologul Relu Cocoș a insistat să primească drept de parafă pe buletinele de analize și eliberarea certificatului de liberă practică dar este amenințat, alături de managera Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler cu, atenție, plângere penală, de către Constanța Popa pentru că ar practica ilegal meseria de biolog, asta după 20 de muncă de cercetare în genetică medicală!

”Peste 3 ore urmează ca acest biolog să fie concediat”

O să vă întrebați de ce aleg acest sistem de comunicare și nu aleg calea parlamentară de rezolvare a acestui abuz?

Am aflat ieri noapte despre acest abuz grosolan și peste 3 ore urmează ca acest biolog să fie concediat.

Un abuz care trebuie împiedicat imediat, răspunsul la interpelări durează uneori luni de zile.

De aceea rog public Ministerul Sănătății să intervină de urgență în acest caz și să împiedice prin toate mijloacele legale abuzurile doamnei Constanța Popa.

Este esențial în această perioadă de criză ca Relu Cocoș să muncească în continuare in Spitalul Marius Nasta din București!”, scrie deputatul USR, Emanuel Ungureanu, pe o rețea socială. 

ABSOLUT INCREDIBIL! În plină pandemie, biologul și geneticianul Relu Cocoș este amenințat cu plângere penală pentru că...

Publicată de Emanuel Ungureanu pe Duminică, 7 martie 2021

×
Subiecte în articol: relu cocos Marius Nasta biolog
Parteneri
Meteorologii Accuweather au anunțat când vine iarna!
x close