Antena 3 CNN Actualitate Remarca lui CTP, după atacul american din Siria: Vine după schimbări profunde în echipa lui Trump

Remarca lui CTP, după atacul american din Siria: Vine după schimbări profunde în echipa lui Trump

Remarca lui CTP, după atacul american din Siria: Vine după schimbări profunde în echipa lui Trump
de M.Z.    |    08 Apr 2017   •   10:13

Atacul american asupra unei baze militare din Siria vine după schimbări profunde în echipa preşedintelui Donald Trump, a remarcat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la o televiziune de știri.

El s-a referit cu precădere la consilierul principal pentru strategii politice al liderului de la Casa Albă, Steve Bannon, care a fost exclus zilele trecute din Consiliul pentru Securitate Națională de la Casa Albă.

„Un element, după părerea mea, extrem de important, care nu a fost amintit, este restructurarea aparatului de gândire şi decizie strategică militară a Casei Albe şi înlăturarea strategului şef Steve Bannon, pus acolo de Donald Trump. Acest Steve Bannon era mai preocupat de atacarea eventuală a musulmanilor, homosexualilor, negrilor şi evreilor de pe teritoriul SUA, fiind un extremist de dreapta sinistru, decât de problemele Siriei. Acest personaj, aflat într-o funcţie-cheie, a fost înlăturat şi întreg aparatul de decizie strategică restructurat. Imediat după asta a venit hotărârea şi atacul asupra bazei aeriene siriene, ceea ce înseamnă că generalii americani, în frunte cu James Mattis, secretarul Apărării, sunt autorii acestei schimbări în strategia americană”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Statele Unite au atacat, în noaptea de joi spre vineri, o bază militară din Siria, ca represalii pentru atacul cu arme chimice de marţi, soldat cu 86 de morţi. Aproape 60 de rachete de croazieră au fost lansate de pe distrugătoarele marinei americane, aflate în estul Mediteranei.

Armata rusă, care are efective în Siria, a fost informată în prealabil despre atac. Televiziunea de stat din Siria califică bombardarea bazei aeriene drept o "agresiune".

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close