Antena 3 CNN Actualitate Reprezentanţii cercetătorilor au pichetat sediul ministerului Educaţiei

Reprezentanţii cercetătorilor au pichetat sediul ministerului Educaţiei

Reprezentanţii cercetătorilor au pichetat sediul ministerului Educaţiei
12 Mar 2008   •   08:07

Cercetătorii au pichetat miercuri dimineaţă sediul ministerului Educaţiei. Protestatarii sunt nemulţumiţi de fondurile insuficiente alocate cercetării şi spun că era mai bine când erau în subordinea Guvernului şi nu a Ministerului Educaţiei. Pentru a sensibiliza autorităţile, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Cercetare, Radu Minea a intrat de luni în greva foamei. Cercetătorii sut revoltaţi că multe dintre institutele la care lucrează sunt privatizate şi transformate în afaceri imobiliare de succes. Zeci de sindicalişti din cercetare-proiectare au protestat în faţa Ministerului Educaţiei.

Ei au acuzat autorităţile că deturnează fondurile alocate cercetării. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Cercetare, Radu Minea, a explicat jurnaliştilor că sindicaliştii au ieşit în stradă din două motive: "subfinanţarea" cercetării şi problema terenurilor. Minea susţine că terenurile pe care se află institutele de cercetare sunt râvnite de persoane care doresc să le achiziţioneze, pentru a le transforma în "afaceri imobiliare".

Liderul sindicaliştilor din cercetare a intrat luni în greva foamei, în faţa Palatului Cotroceni. Minea a precizat că gestul său este însă unul "personal", provocat de faptul că preşedintele Traian Băsescu nu i-a dat de ani de zile niciun răspuns la problemele legate de cercetare.

Radu Minea spune că îşi va continua protestul până va fi primit de preşedinte. Mulţi dintre cercetătorii care au pichetat Ministerul Educaţiei au susţinut că nu au probleme cu finanţarea proiectelor. Sindicaliştii solicită toţi trecerea cercetării, din nou, în subordinea Guvernului.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close