Antena 3 CNN Actualitate Responsabilii pentru eroarea de la teza cu subiect unic au demisionat

Responsabilii pentru eroarea de la teza cu subiect unic au demisionat

Responsabilii pentru eroarea de la teza cu subiect unic au demisionat
Sursa foto: Ecaterina Andronescu
08 Mai 2009   •   20:21

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri că, în cadrul ministerului pe care îl conduce, s-a constituit o comisie specială, însărcinată să analizeze situaţia creată la teza cu subiect unic la limba şi literatura română, desfăşurată joi. Unul din subiectele pe care elevii îl aveau de rezolvat a fost redactat greşit, ceea ce ar fi putut produce confuzie în rândul elevilor.

Elaborarea variantelor de subiecte pentru tezele de sfârşit de semestru intră în atribuţiile Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar. Ministrul Educaţiei i-a nominalizat ca responsabili pentru eroare pe Mihail Stan, consilier în cadrul Centrului. El era însărcinat cu elaborarea subiectelor şi baremelor corespunzătoare fiecărei clase care susţine teză cu subiect unic la limba şi literatura română.

De asemenea, comisia va analiza modul în care şi-a îndeplinit responsabilităţile şi Dumitru Săvulescu, director responsabil cu evaluarea din cadrul Consiliului. Dumitru Săvulescu avea obligaţia să verifice tehnic şi metodologic variantele de subiecte.

La scurt timp după declaraţia de presă a ministrului Ecaterina Andronescu, cei doi membri ai Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar au demisionat.



Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close