Antena 3 CNN Actualitate Responsabilitatea sociala, o datorie de onoare pentru firmele funerare de repatriere decedati

Responsabilitatea sociala, o datorie de onoare pentru firmele funerare de repatriere decedati

  Responsabilitatea sociala, o datorie de onoare pentru firmele funerare de repatriere decedati
26 Ian 2018   •   18:16

Romanii plecati in afara granitelor tarii, in cautarea unui trai mai bun si a unei vieti decente, isi asuma riscuri pe masura. Aflati in locuri straine, unde mentalitatile oamenilor sunt diferite, multi dintre compatriotii nostri se lupta, zi de zi, cu prejudecatile locale.
Unii ajung sa fie exploatati de angajatori, in timp ce altii isi pierd viata in accidente de munca sau, intamplator, pe strada. Un caz recent a cutremurat opinia publica din Romania si nu numai, o romanca fiind executata cu sange rece pe o strada din Londra.

Funerarenicolas.ro s-a implicat in aducerea cadavrului in tara, demonstrand, inca o data, ca repatrierea celor disparuti peste granite devine o misiune usoara atunci cand e facuta de profesionisti. Revenind la cazul sus-amintit, curios este ca femeia a fost ucisa nu de vreun strain, ci chiar de un fost iubit.

Femeia se intorcea de la munca atunci cand a fost atacata de agresor pe o strada dintr-un cartier estic al Londrei. Fiind un caz destul de complicat, ce a implicat o crima, misiunea firmei de repatriere a fost una extrem de laborioasa. In situatii extraordinare, se cer oameni extraordinari.

Fara expertiza celor de la funerarenicolas.ro, repatrierea pe cont propriu ar fi insemnat pentru familia victimei un lung sir de nereusite si actiuni birocratice fara efect.

In astfel de cazuri, in care sunt implicate autoritatile judiciare ale statului in care a avut loc crima, trebuie sa cunosti cu exactitate procedurile birocratice care trebuie efectuate in tara unde a vut loc incidentul. Moartea suspecta a unui om aduce intotdeaua proceduri delicate care trebuie respectate inainte de repatrierea cadavrului. Cineva care nu cunoaste tot acest hatis legislativ se pote impotmoli oricand in neputinta.

Tinand cont ca familia victimei era una lipsita de posibilitati financiare, funerarenicolas.ro a lasat deoparte aspectul financiar, tinand cont de intensitatea sociala a cazului si implicatiile locale ale acestuia. Firma s-a implicat intr-un caz dificil, scutinad familia victimei de multe batai de cap ce ar fi survenit in cazul in care aceasta nu ar fi fost ajutata.

Implicarea unei firme cu experienta a adus de la sine alinare familiei respective, scutind-o de eforturi suplimentare si eventuale tepe pe care si le-ar fi putut lua de la amatori de ocazie, dornici orcand sa ”ajute”.

In afara de toate aceste aspecte birocratice, o firma funerara de repatrieri respecta standarde inalte in privinta transportului funerar:

Autovehicule special autorizate pentru transport persoane decedate

Soferi profesionisti cu atestat si experienta

Logistica si consilieri funerari

Funerarenicolas.ro a repatriat trupul celei decedate in conditii conforme cu legislatia europeana in domeniu. Transportul s-a facut in sicriu de zinc, introdus in cel de lemn.

O privire de ansamblul asupra cazului, ne arata ca, atunci cand se impune, firmele trebuie sa de dovada de responsabilitate sociala, implicandu-se in cazuri cu adevarat complicate. Exista cazuri, precum cel tratat mai sus, care, poate, se complica extrem de mult din cauza ca oamenii isi asuma responsabilitati pe care nu le pot duce la indeplinire.

De aceea este nevoie ca aceste situatii sa devina cunoscute si oamenii sa aleaga servicii in cunostinta de cauza, apeland la cei care, cu adevarat, isi respecta meseria.

 

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close