Antena 3 CNN Actualitate Restanţierii la plata întreţinerii nu-şi vor mai putea vinde apartamentele

Restanţierii la plata întreţinerii nu-şi vor mai putea vinde apartamentele

Restanţierii la plata întreţinerii nu-şi vor mai putea vinde apartamentele
15 Oct 2007   •   12:22

Vin zile grele pentru restanţieri. Guvernul pregăteşte un act normativ prin care le-ar putea interzice propietarilor de apartamente cu datorii la întreţinere, acumulate pe o perioadă mai mare de trei luni, să îşi vândă casele. Potrivit actului normativ aflat în pregătirea Guvernului, proprietarii care-şi vând apartamentele sunt obligaţi ca, la întocmirea actelor de vânzare-cumpărare, să facă dovada că şi-au plătit întreţinerea la zi. De asemenea, notarii nu vor mai putea efectua autentificarea actelor de vânzare-cumpărare fără această adeverinţă din partea asociaţiilor de proprietari. Interdicţia de vânzare, scriu jurnaliştii de la ?Gândul?, se aplică în cazul în care proprietarul nu a plătit întreţinerea timp de trei luni.

Aceasta va fi obligatoriu înscrisă şi la Cartea Funciară. Asociaţiile de propietari vor putea deasemenea să ceară executarea silită a rău-platnicilor şi chiar scoaterea la vânzare a apartamentelor în cauză. În general, apartamentele datornicilor se vând cu mult sub valoarea de piaţă.

Din preţul obţinut se scad datoriile, penalităţile acumulate şi cheltuielile de judecată. De cele mai multe ori, sumele datorate sunt mai mari decât preţul apartamentului, motiv pentru care la licitaţie se scot şi bunurile din casă ale restanţierului. Proiectul în cauză se află în dezbatere publică până pe data de 23 octombrie.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close