Antena 3 CNN Actualitate Restricțiile din Capitală se vor aplica de vineri. În ce condiții vom putea să ieșim în weekend din București

Restricțiile din Capitală se vor aplica de vineri. În ce condiții vom putea să ieșim în weekend din București

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că mâine la prima oră va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, iar noile restricții vor intra în vigoare de vineri seara.

Restricțiile din Capitală se vor aplica de vineri. În ce condiții vom putea să ieșim în weekend din București
de Iulia Gorgorin    |    25 Mar 2021   •   19:31

Numărul îmbolnăvirilor creşte accelerat în Capitală, motiv pentru care autorităţile sunt nevoite să introducă noi restricţii

București a ajuns la incidența 6,5 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, iar judeţul Ilfov se apropie de 8. Mai mult de jumătate dintre localităţile din Ilfov sunt în carantină în acest moment, mai exact 22.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va fi convocat vineri, ziua în care restricțiile vor intra în vigoare în Capitală.

''Imediat după ce va fi publicată hotărârea de Guvern, vom convoca imediat CMBSU. Restricțiile se vor aplica imediat. Mâine la prima oră vom convoca. Deocandată nu am hotărârea oficială, deci nu pot să vă spun exact care vor fi restricțiile. Știm că există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenților economici,scăderea orei până la care putem să ieșim afară din case și circulația în afara Bucureștiului. Pentru școli există deja ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății care spun ce se întâmplă.

Ce măsuri se vor lua în mall-uri

Cu privire la mall-uri, cel puțin în București, vom lua măsuri ca să evităm aglomerația, adică numărul de persoane care să poată fi în același timp într-un interval în mall. Concret, sunt deja măsuri care au fost prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătății și Ministerul Economiei, cu privire la calcularea capacității de 7mp pentru o persoană în spațiile acestea.

Ce măsuri se vor lua în mijloacele de transport în comun

În mijloacele de transport în comun vom lua măsuri să fie informat publicul călător, cu privire la obligativitatea purtării măștii, păstrarea dinstanței. STB a făcut propuneri care vor fi și ele supuse aprobării CMBSU pentru monitorizarea numărului de călători în timp real și stabilirea fluxului, de intrare/ieșire, să se intre prin ușa din față, să se intre prin ușa din spate. 

Restricțiile vor intra în vigoare mâine seară și începând cu seara de vineri vor fi aplicabile măsurile pe care le-am menționat mai devreme.

În ce condiții vom putea să ieșim în weekend din București

Doar în condițiile în care există necesitatea deplasării pentru a ajunge la locul de muncă, pentru a însoți persoane bolnave, pentru tratament, în general genul acesta de deplasări.  Sunt exceptate transporturile de mărfuri, transporturile de persoane. 

Alin Stoica: ''Nu închidem terasele din Bucureşti''

Terasele care funcţionează în mod legal respectănd prevederile, vor funcţiona în continuare, dar vor fi sancţionaţi acei agenţi economici care nu respectă măsurile. Se poate întâmpla oricând, chiar şi din seara aceasta dacă nu respectă, să fie închise'', a anunţat prefectul Capitalei.

×
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close