Antena 3 CNN Actualitate Restricțiile din Capitală, prelungite mâine!

Restricțiile din Capitală, prelungite mâine!

Ședință extrem de importantă mâine pentru restricțiile din Capitală.

Restricțiile din Capitală, prelungite mâine!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    23 Apr 2021   •   07:29

Comitetul pentru Situații de Urgență va hotărî prelungirea măsurilor care vor expira sâmbătă seara. Rata de infectare este de 4,41 cazuri la mia de locuitori, astfel că va fi interzisă în continuarea părăsirea locuinței în intervalul orar 22 - 05, în zilele luni - joi și în intervalul orar 20 - 05 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. 

Dr. Valeriu Gheorghiță: ”Rata de vaccinare în Bucureşti a ajuns la 23%”

Rata de vaccinare în București a ajuns la 23%. Ca să putem scăpa de restricții însă avem nevoie ca 60% din populație să fie vaccinată.

Valeriu Gheoghiţă spune că este vorba despre o evaluare făcută chiar marți, care arată că în Capitală rata de vaccinare a ajuns la 23%.

”Pe măsură ce ritmul de vaccinare este în creștere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate și astfel să avem județe în care să putem atinge mai repede pragul de imunizare colectivă”, spune medicul.

Acesta își dorește ca ”demersurile particulare de vaccinare” precum Timișul, să poată fi menținute și în alte județe, unde există posibilitatea de organizare, unde există resursă umană suficientă și disponibilă tocmai pentru a facilita accesul la vaccinare.

Premierul Florin Cîţu anunţa recent că în Bucureşti rata de vaccinare a ajuns la 20%.

Reguli pentru Înviere. Klaus Iohannis: "Creștinii vor participa la slujbele religioase fără declarație pe propria răspundere"

Românii nu vor fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere în Noaptea de Înviere, după cum a precizat președintele Klaus Iohannis. Mai mult decât atât, președintele îi îndeamnă pe români să respecte în continuare măsurile sanitare de protecție.

"Ne pregătim de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate.

Pot să vă spun câteva lucruri certe, care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor. În Noaptea de Înviere, restricțiile se ridică. Creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații. Vor merge pur și simplu la biserică.

În Noaptea de Înviere, fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește. Biserica va organiza slujba așa cum este datina (...) Biserica va organiza slujba așa cum este datina. Prima parte a slujbei se ține afară, după care se intră în biserică. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în hotărârea de guvern care este deja în vigoare", a explicat președintele Klaus Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: restricţii București Klaus Iohannis
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close