Antena 3 Actualitate Restricţii mai dure la Cluj-Napoca, de azi. O comună din judeţ sare rata de 11 infectări la mia de locuitori

Restricţii mai dure la Cluj-Napoca, de azi. O comună din judeţ sare rata de 11 infectări la mia de locuitori

de Georgiana Adam    |    05 Apr 2021   •   11:18
Restricţii mai dure la Cluj-Napoca, de azi. O comună din judeţ sare rata de 11 infectări la mia de locuitori
Sursa foto: Hepta

Noi restricţii intră în vigoare luni, în oraşul Cluj-Napoca, unde incidența infectărilor cu virusul Sars CoV-2 a ajuns la 7,69 la mia de locuitori.

Astfel, începând de astăzi, localnicii trebuie să fie în case până la ora 20 în fiecare zi a săptămânii, nu doar în week-end. 

Totodată, de azi magazinele se închid la ora 18.00, în ciuda faptului că primarul Emil Boc şi autorităţile locale s-au împotrivit acestei decizii. 

Cluj: Circulaţie interzisă de la ora 20, toată săptămâna

Noile restricţii se aplică şi în alte şapte localităţi din judeţ, dat fiind că rata de infectare depăşeşte 7 la mia de locuitori. 

Şi acolo, magazinele se închid la ora 18, iar în intervalul orar 20-05, oamenii nu vor mai putea circula pe străzi fără un motiv bine întemeiat şi fără să aibă asupra lor documentele necesare: declaraţia pe proprie răspundere, adeverinţa de la angajator sau legitimaţia de serviciu.

Totodată, terasele restaurantelor se vor închide şi ele la ora 18, iar sălile de sport vor rămâne închise, cu toate că săptămâna trecută au fost proteste seară de seară pentru redeschiderea lor, însă fără niciun rezultat.

O comună din Cluj, incidenţă de peste 11 la mia de locuitori

Cea mai gravă situaţie este în comuna Pălatca, din judeţul Cluj, acolo unde rata de infectare este de peste 11 la mia de locuitori.

Până acum nu s-a impus carantinarea comunei şi nici nu s-au luat măsuri speciale.
 

×
Subiecte în articol: Cluj restricţii COVID

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close