Antena 3 CNN Actualitate Reţetele pentru SIDA se prescriu online

Reţetele pentru SIDA se prescriu online

Reţetele pentru SIDA se prescriu online
09 Noi 2007   •   10:13

Prescrierea reţetelor pentru HIV/SIDA se poate face online, cei 7.000 de pacienţi care au nevoie de medicamente fiind introduşi în acest program, a anunţat directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ?Prof. dr. Matei Balş?, Adrian Streinu Cercel. În plus, dr. Cercel a adăugat că urmează să se stabilească şi modul de achiziţie a medicamentelor tot prin acest sistem online. Anunţurile au fost făcute joi seara, cu prilejul Zilelor Ştiinţifice ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase ?Prof. dr. Matei Balş?.

Adrian Streinu Cercel a precizat că centralizarea pacienţilor a fost realizată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi este securizată, subliniind că eliberarea online a medicamentelor a fost posibilă cu finanţare de la fondul global. În acest mod se poate cunoaşte ce şi cât se consumă pe pacient şi există un control mai atent al banilor. El a apreciat că această metodă este extrem de importantă în cazul HIV/SIDA pentru că oferă date la zi referitoare la tratament.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a subliniat că datorită acestui program on-line de prescriere a reţetelor consumul de medicamente pentru HIV/SIDA a scăzut cu 100.000 de lei, explicaţia reducerii acestor costuri fiind oferită de prof. dr. Adrian Streinu Cercel, care a explicat că acest lucru a fost posibil în urma unui control riguros al stocurilor, care până acum erau făcute pentru trei luni ori, potrivit noilor reglementări, pentru o lună şi jumătate.

Rompres

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close